Forrás: Getty

A legszebb karácsonyi szobanövények – ajándékba vagy magadnak

Mikulásvirág

Méltán a legnépszerűbb ünnepi szobanövény, hiszen a színei tökéletesen illeszkednek a karácsony miliőjéhez. Sokan egyetlen szezonra veszik, pedig ha gondját viseled, évről évre kivirágzik. Jó körülmények között akár 3-4 hónapig is tartós marad. Vásárlás előtt érdemes szemügyre venned a levelek hátoldalát is, hogy nem látod-e rajtuk betegség vagy kártevők nyomait. Szállításkor vigyázz rá, mert a nevével ellentétben könnyen megfázik!

Karácsonyi kaktusz

Éppen az ünnepek idején nyílnak az igéző virágai – amik piros, aranysárga, narancs, rózsaszín vagy lila színűek is lehetnek –, ha hozzáértő gondozásban részesíted. Szereti a nedvességet és a párát, így célszerű a cserépalátétbe vízzel rendszeresen permetezett kavicsokat helyezned. Nagy a fényigénye, tehát nyáron jól érzi magát a kertben vagy az erkélyen, ősszel viszont akár napi 12 órát is remekül elvan sötétben, mert így készül fel a virágzásra.

A legszebb karácsonyi szobanövények – ajándékba vagy magadnak
Forrás: Getty

Magyal

A piros bogyós növény népszerűsége még az ókori Rómából ered, amikor a szaturnália nevű hétnapos evős-ivós ünnep alkalmából díszítették vele a belső tereket. Később a kereszténység a töviskorona jelképeként adoptálta, amin az égővörös bogyók Krisztus vérét szimbolizálják, az örökzöld levelek pedig az örök életet.

Rozmaring

Már jóval a mikulásvirág elterjedése előtt is népszerű ünnepi növénynek számított, mivel a kis Jézus jászolja is részben ebből készülhetett. A középkori babona szerint azok, akik rozmaringot szagolnak szenteste, boldogok és egészségesek lesznek az új évben.

Borostyán

A pogány kultúrában a téli napfordulót borostyánnal ünnepelték, amit a gonosz szellemek távol tartására is használtak. A növény – „ragaszkodó” természeténél fogva – a hűséget jelképezi, s mivel örökzöld, így az örök életet is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.