Forrás: Getty

A legjobb levegőtisztító növények a lakásban
  1. Pálmák: A pálmák hatékonyan távolítják el a levegőből a benne lévő toxinokat és szennyezőanyagokat, miközben „helyükre” oxigént termelnek.
  2. Szobai páfrányok (így például Boston páfrány vagy páfrányfenyő): Ezek a növények remekül szűrik a levegőt, miközben nedvességgel töltik meg azt, ami segíthet a beltéri páratartalom szabályozásában.
  3. Vitorlavirág (Spathiphyllum): Ez a növény hatékonyan szűri ki a levegőben lévő benzol, formaldehid, xilén és ammónia részecskéket.
  4. Fikusz: A fikuszok is tisztább levegőt biztosítanak otthonunk számára, és különösen hatékonyak a formaldehid eltávolításában.
  5. Zöldike (Chlorophytum comosum): Ez a növény hatékonyan szűri ki a levegőből a formaldehidet, valamint más káros anyagokat.
  6. Aloe vera: Az aloe vera nemcsak gyógyító tulajdonságairól ismert, de leveleivel tisztítja is a levegőt, eltávolítva belőle a formaldehidet és a benzolt.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.