Forrás: Getty

A flamingóvirág gondozása – Hogyan legyen szép ez a tartós és mutatós trópusi növény?

A flamingóvirág jellemzői

A flamingóvirág tehát egy trópusi eredetű növény, Dél-Amerikából származik, ahol az őserdők lakója. A levelei és a virágai meglehetősen vastagok, a felszínük fényes és viaszos hatású, ezzel a nap ellen védekeznek. A virágok lehetnek fehérek vagy piros színűek, vagy esetleg ezek keveréke, rózsaszín.

Elhelyezés a szobában

Mivel trópusi növény, a kifejezetten meleg helyeket kedveli, így a fűtőtest közelségét biztosan meg fogja szeretni, akár télen is tudja hozni a virágokat, így kiváló dísze lesz a lakásodnak. A közvetlen napfény meg tudja égetni a leveleit, így ablak elé ne tedd közvetlenül, ennek ellenére fényigényes, tehát ne is dugd el egy sarokban. Ha a locsoláson kívül nem szeretnél vele sokat foglalkozni, akkor a fürdőszobában tökéletes helye lehet, hiszen ott nem csak meleg, de még párás is a levegő.

Locsolás

Trópusi eredete miatt nagyon magas a flamingóvirág vízigénye, így ezzel sokat kell majd foglalkoznod. A földje legyen mindig nedves, de közvetlenül ne azt locsold. Egy nagyobb kaspóba rakd, aminek az aljára helyezz köveket. A köveket locsold, ahonnan majd a virág a gyökerei segítségével fel tudja szívni a neki megfelelő mennyiségű vizet. Kemény vízzel viszont nem szabad locsolni, mert attól könnyen el tud pusztulni. Ha megfelelő mennyiségű vizet kap, akkor pedig könnyezni is tud, így figyelj arra, hogy ne legyen alatta olyan tárgy, amit el tud áztatni.

Permetezés

Ha nem a fürdőbe helyezted el, akkor a flamingóvirágnak szüksége lesz napi, esetleg kétnapi permetezésre. Ezt egy permetező flakonnal könnyen meg tudod oldani, de itt is nagyon figyelj a kemény víz kiszűrésére. Ha biztosra szeretnél menni, akkor inkább desztillált vizet használj, az biztosan nem tesz majd kárt a növényben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.