Forrás: Getty

6 pont a lakásban, amit júliusban muszáj kitakarítanod

1. Légszűrők és ablakok

Júliusban általában magas pollenszinttel kell számolni, ami nem könnyíti meg az allergiások életét. A légkondicionáló vagy légszűrő berendezések filtereinek gyártói utasítások szerinti tisztán tartása rengeteget számít, mint ahogy az ablakok alapos tisztítása is, amihez akár ecetet is használhatsz.

2. Medence

Bármilyen medencéd van, fontos a víz folyamatos tisztán tartása. A medence típusa alapvetően meghatározza a karbantartás mikéntjét, amit nem érdemes elmulasztanod éppen akkor, amikor a legtöbbet lubickolnak benne a család tagjai. Ha medenceporszívót használsz, ne feledkezz meg a filter tisztán tartásáról, cseréjéről sem!

3. Virágcserepek és -ládák

Biztosan észrevetted már, hogy a virágcserepek és virágládák egyszerűen mintha vonzanák a koszt – és vele együtt a kártevőket is. A legjobb, ha azelőtt is alaposan megtisztítod őket, hogy beléjük ültetsz valamit, méghozzá ecetes tisztítószeres oldattal, majd rendkívül alapos öblítéssel. A műveletről átültetés előtt se feledkezz meg! A már cserépben lévő növények otthonát nedves szivaccsal tudod megtisztítani.

4. Kültéri bútorok

A forró nyári napok száraz és esős időben is egyaránt kosszal járnak, ami bizony meglátszik a kerti bútorokon. Ha éppen nincs eső, akkor a por jelent problémát, ha pedig van, akkor a sár. Fontos, hogy az anyagnak megfelelő tisztítási módszert válaszd, hiszen a műanyag bútorok például akár magas nyomású tisztítóberendezéssel is ragyogóvá varázsolhatóak, míg a kényesebbeket lehet, hogy érdemes inkább nedves szivaccsal suvickolni.

5. Előszoba

Az előszoba az év minden szakában fokozott odafigyelést igényel, de nyáron különösen, amikor még gyakrabban mászkálunk ki-be. Előfordulhat, hogy itt a napi porszívózás és felmosás bizonyul a leghatékonyabbnak, amivel hosszú távon még időt is megspórolhatsz, hiszen így nem fogjátok széthordani a koszt a lakásban.

6. Kerti grill

A május végén még csillogóan tiszta kerti grillen júliusban már meglátszódhatnak a használat nyomai. Egészségügyi és élelmiszer-biztonsági szempontból is fontos, hogy eltávolítsd az ételmaradékokat és az égésnyomokat, ami speciális kefével, illetve szódabikarbóna és víz keverékével nem is olyan nehéz feladat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.