Forrás: Getty

6 meglepő, de hatásos módszer a cipők szagtalanításához

1. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna kiválóan semlegesíti a szagokat. Szórj egy-két evőkanálnyi szódabikarbónát a cipődbe, és hagyd benne egy éjszakán át. Reggel rázd ki a cipőből, és a szagok a porral együtt eltűnnek. Ha szeretnéd, a szódabikarbónát illóolajokkal is keverheted, hogy friss illatot kölcsönözz a lábbelidnek.

2. Teafilterek

A teafilterek nemcsak teázáshoz jók, hanem a kellemetlen szagok ellen is hatékonyak. Helyezz egy-egy száraz teafiltert minden cipőbe, és hagyd bennük néhány órán át. A teafilterek felszívják a nedvességet és a szagokat, így frissességet biztosítanak a cipőbelsőknek.

3. Citromhéj

A citromhéj természetes illatosító, amely frissességet varázsol bárhova – így a lábbelikbe is. Tegyél néhány darab friss citromhéjat a cipődbe, és hagyd benne egy éjszakán át. Nemcsak a szagokat szünteti meg, de kellemes citrusos illatot is hagy maga után.

4. Ecet

Az ecet hatékonyan elpusztítja a baktériumokat, amelyek a kellemetlen szagokat okozzák. Keverj össze egy rész ecetet egy rész vízzel, majd egy szórófejes flakonból permetezd be a cipőd belsejét. Hagyd szellőzni és megszáradni a cipőt, mielőtt újra felvennéd. Ne aggódj, az ecet jellegzetes illata gyorsan elpárolog, és friss illatot hagy maga után.

5. Fagyasztás

A fagyasztás szintén hatékony módszer kellemetlen illatok semlegesítésére. Tedd a cipőidet egy műanyag zacskóba, majd helyezd őket a fagyasztóba néhány órára. A hideg elpusztítja a szagokat okozó baktériumokat, így a cipőid frissek és szagmentesek lesznek, amikor kiveszed őket.

6. Macskaalom

A (természetesen tiszta) macskaalom kiválóan felszívja a nedvességet és a szagokat. Ehhez nincs más dolgod, mint egy régi zoknit megtölteni macskaalommal, és egy éjszakára beledugni a felfrissülésre vágyó cipőidbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.