6 ingyen megvalósítható lakberendezési frissítés, ami segít új lendületet adni otthonodnak

6 ingyen megvalósítható lakberendezési frissítés, ami segít új lendületet adni otthonodnak

Szeretnél egy kicsit újítani otthonodon, de nincs kereted komoly felújításokra? Az ördög a részletekben rejlik, ezért nem is gondolnád, néhány apró változtatással milyen új lendületet vihetsz életteredbe.

Ötletládához ad!

1. Rendezd át a bútorokat

Teljesen új érzetet adhatunk otthonunknak, ha átrendezzük a meglévő bútorainkat. Itt az ideje leülni és átgondolni, esetleg barátok véleményét kikérni, hogyan lehetne még többet kihozni egy-egy helyiségből. Azért érdemes másokat is bevonni ebbe, esetleg az interneten is nézelődni, kísérletezni, mert ennek hála könnyen olyan megoldásra bukkanhatunk, amiről nem is gondoltuk volna, hogy működik.

2. Cseréld ki a képeket a falon

Még csak új keretekre sem kell költeni, néha bőven elég, ha másik darabokat veszünk elő a családi albumból, és azokat állítjuk ki. A képek helyét is cserélgethetjük láthatóbb helyre, ahol még több örömet tudnak szerezni.

6 ingyen megvalósítható lakberendezési frissítés, ami segít új lendületet adni otthonodnak
Forrás: Getty

3. Szelektálj…

Sokszor már az is látványos megújulást tud hozni, ha alávetjük egy alapos szelektálásnak az életterünket. Törekedjünk a minél letisztultabb végeredményre, hiszen az mutat igazán jól.

4. … és hasznosíts újra

A kiszelektált darabokat azonban érdemes alaposan átnézni. Például egy régi befőttesüveg mutatós váza lehetne. Keress minél több olyan dolgot, amit dekoratív módon tudsz felhasználni a lakás különböző pontjain.

5. Rendezd át a polcokat

A polcok átrendezése otthonunk összképét is javítja, emellett hasznos is. Rendezzük át a könyveket, használati tárgyakat, cseréljük le a már nem aktuális darabokat rajta.

6. Cseréld fel a díszpárnahuzatokat

Cseréld össze két helyiség díszpárnáit, esetleg nyúlj vissza a régi huzatokhoz annak érekében, hogy 0 forintból felrázd a teret.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin