Forrás: Getty

6 hasznos tavaszi tipp a szobanövények gondozásához

1. Csökkentsük a közvetlen napfényt

Télen minden növényt igyekszünk az ablakba költöztetni, hogy minimális fényhez jussanak a sötét napok során. Tavasszal egyre többet süt a nap, és az ereje is egyre nagyobb. A növények többsége képes megégni a túl sok, túl erős naptól, ezért érdemes őket elköltöztetni az ablak mellől.

2. Meleg hőmérséklet

Tavasszal előfordul, hogy a fűtés kikapcsolása után még jön pár hidegebb nap, amikor kihűl a lakás. Ilyenkor érdemes visszakapcsolni a fűtést vagy más módszerrel felmelegíteni a szobát, hiszen a hirtelen jött hideg komoly károkat okozhat a növekvő növényeknek.

3. Öntözzük őket többször

A virágoknak tavasszal mindenképp több vízre van szükségük a téli „szárazság” után, még talán a nyári időszaknál is többre. Mindig tartsuk nedvesen a földjüket, pár héten át ne hagyjuk kiszáradni, ám figyeljünk arra, hogy ne öntözzük őket túl.

6 hasznos tavaszi tipp a szobanövények gondozásához
Forrás: Getty

4. Régi levelek metszése

A növekedést effektíven serkenthetjük azzal, hogy a régi, elszáradt leveleket és virágokat levágjuk. Ezáltal új erőre kap a növény, és jobban is mutat a barna levelek nélkül.

5. Tápoldat használata

Ismét visszatérhetünk a tápoldat használatára hetente vagy kéthetente. A tápoldatokat csak növekedési időszakban szabad használni, ezért a tavasz tökéletes alkalom egy kis plusz tápanyag biztosítására.

6. Átültetés

Ha a növényünk nem akar tovább nőni, esetleg láthatóan túl nagy már a cserepébe, akkor itt az ideje átültetni nagyobb kaspóba. A régi föld egy részét tegyük az új cserépbe, de adjunk hozzá friss, tápanyagban dús virágföldet is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.