6 hasznos tavaszi tipp a szobanövények gondozásához

6 hasznos tavaszi tipp a szobanövények gondozásához

A tavasznál nincs is jobb évszak arra, hogy a szobanövényeidnek extra figyelmet szentelj. A sötét téli napok, és a fűtés szezon okozta száraz levegő után nagyon is rájuk fér némi plusz törődés. A növények többsége tavasszal aktív növekedési fázisba lép, ezért ez a legjobb alkalom a legtöbbet kihozni belőlük.

Ötletládához ad!

1. Csökkentsük a közvetlen napfényt

Télen minden növényt igyekszünk az ablakba költöztetni, hogy minimális fényhez jussanak a sötét napok során. Tavasszal egyre többet süt a nap, és az ereje is egyre nagyobb. A növények többsége képes megégni a túl sok, túl erős naptól, ezért érdemes őket elköltöztetni az ablak mellől.

2. Meleg hőmérséklet

Tavasszal előfordul, hogy a fűtés kikapcsolása után még jön pár hidegebb nap, amikor kihűl a lakás. Ilyenkor érdemes visszakapcsolni a fűtést vagy más módszerrel felmelegíteni a szobát, hiszen a hirtelen jött hideg komoly károkat okozhat a növekvő növényeknek.

3. Öntözzük őket többször

A virágoknak tavasszal mindenképp több vízre van szükségük a téli „szárazság” után, még talán a nyári időszaknál is többre. Mindig tartsuk nedvesen a földjüket, pár héten át ne hagyjuk kiszáradni, ám figyeljünk arra, hogy ne öntözzük őket túl.

6 hasznos tavaszi tipp a szobanövények gondozásához
Forrás: Getty

4. Régi levelek metszése

A növekedést effektíven serkenthetjük azzal, hogy a régi, elszáradt leveleket és virágokat levágjuk. Ezáltal új erőre kap a növény, és jobban is mutat a barna levelek nélkül.

5. Tápoldat használata

Ismét visszatérhetünk a tápoldat használatára hetente vagy kéthetente. A tápoldatokat csak növekedési időszakban szabad használni, ezért a tavasz tökéletes alkalom egy kis plusz tápanyag biztosítására.

6. Átültetés

Ha a növényünk nem akar tovább nőni, esetleg láthatóan túl nagy már a cserepébe, akkor itt az ideje átültetni nagyobb kaspóba. A régi föld egy részét tegyük az új cserépbe, de adjunk hozzá friss, tápanyagban dús virágföldet is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin