Forrás: Getty

5 szín, ami segít hűvösen tartani a lakást nyáron

1. Fehér

Öltözködésnél is tapasztalhattad már, hogy bizonyos színek elnyelik a fényt és a hőt, tehát szinte „megsülsz” bennük nyáron, míg más árnyalatokban sokkal könnyebb átvészelni a hőhullámot. Nem véletlenül a fehér az egyik legkedveltebb nyári szín: mivel egyáltalán nem nyeli el a hőt, nyugodtan tudsz benne hűsölni. Ha túl sterilnek érzed a hófehéret, feldobhatod egy kis bézs, tojáshéj, vanília vagy csontszínnel.

2. Kék

Semmi nem hozhat úgy „nyaralós” hangulatba, mint a tenger kékjét idéző árnyalatok. Mivel a víz és az égbolt is ezerféle színben pompázik, rengeteg kék közül választhatsz. A világoskéket a legkönnyebb alkalmazni a lakberendezés terén, ami fehérrel párosítva kifejezetten tengerparti hatást kelt, de a sötétkék és a fehér tengerészektől kölcsönzött párosa is remek döntés.

5 szín, ami segít hűvösen tartani a lakást nyáron
Forrás: Getty

3. Szürke

A gondosan megválasztott szürke árnyalatok egy szempillantás alatt lehűthetik az enteriőrt. Legyen szó egy frissítő reggeli zápor felhőire emlékeztető halványszürkéről, vagy éppen a sötét viharfelhők lélegzetelállítóan drámai összhatásáról, mindegyik hű társad lehet a lakás kellemesebbé tételében nyáron – sőt, bármelyik évszakban.

4. Sárga

Szokatlan választásnak tűnhet, ám a sárga szín is visszaveri a látható fénysugarak nagy részét, ennek köszönhetően kevesebb hőt nyel el. Így meglepően üde összhatást kölcsönös bármelyik helyiségnek. Emellett erőteljes hangulatjavító hatása révén energikusabbá, élettelibbé varázsolja a teret. Pompás választás konyhába, étkezőbe, nappaliba, vagy bárhová, ahová szeretnél egy kis vidámságot csempészni.

5. Halványlila

A levendula és az orgona színei nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbb pasztell árnyalatok közé: kívül-belül képesek elegáns, nyugodt és hűsítő összképet kölcsönözni bármilyen homlokzatnak vagy enteriőrnek. Ráadásul kissé nőies árnyalat, ami segít otthonosabbá tenni a hűvösséget.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.