Forrás: Getty
A konyhaszekrények gyakran az otthonaink legrendszertelenebb területei. Mivel naponta többször kiveszünk onnan, majd visszateszünk oda valamit, nem kell sok ahhoz, hogy túlzsúfoltak és rendetlenek legyenek.
Íme 5 szabály a túlzsúfolt konyhaszekrény rendszerezéséhez a szakemberektől:
- Szűrj és szerkessz: Kezdd azzal, hogy megszabadulsz a felesleges tárgyaktól, amelyeket már nem használsz. Csoportosítsd a hasonló tárgyakat egymás mellé, hogy láthasd, mid van, és csak a rendszeresen használt eszközöket és gépeket tartsd meg.
- Helyezd el a tárgyakat a használat sorrendjében: Tartsd a gyakran használt tárgyakat elől és a szemed magasságában a könnyű hozzáférés érdekében. Ez időt és energiát takarít meg neked főzéskor.
- Kategorizáld a tárgyakat a szekrényben: Csoportosítsd a tárgyakat használat szerint. Használj rendező eszközöket, így például forgó tálcákat vagy akril tárolókat, hogy maximálisan kihasználd a helyet, és rendben tartsd a tárgyakat.
- Használd ki az összes rendelkezésre álló teret: Használd ki a szekrényeidben lévő függőleges teret is, elsősorban akasztókkal (például a szekrényajtók belsején), utólag beépített polcokkal és kosarakkal a szekrény tetején.
- Címkézzed a tárgyakat: A címkézés segít az azonosításban és a gyors megtalálásban. A legegyszerűbb: használj matricákat a címkézéshez, a szekrény belsejében pedig táblákat a helyek kijelölésére. Ezek segítenek a család többi tagjának is abban, hogy mit hova kell visszatenni.
Ezen szabályok betartásával rendben tarthatod a konyhaszekrényedet.