Forrás: Getty

5 szabály a túlzsúfolt konyhaszekrény rendbetételéhez

A konyhaszekrények gyakran az otthonaink legrendszertelenebb területei. Mivel naponta többször kiveszünk onnan, majd visszateszünk oda valamit, nem kell sok ahhoz, hogy túlzsúfoltak és rendetlenek legyenek.

Íme 5 szabály a túlzsúfolt konyhaszekrény rendszerezéséhez a szakemberektől:

  1. Szűrj és szerkessz: Kezdd azzal, hogy megszabadulsz a felesleges tárgyaktól, amelyeket már nem használsz. Csoportosítsd a hasonló tárgyakat egymás mellé, hogy láthasd, mid van, és csak a rendszeresen használt eszközöket és gépeket tartsd meg.
  2. Helyezd el a tárgyakat a használat sorrendjében: Tartsd a gyakran használt tárgyakat elől és a szemed magasságában a könnyű hozzáférés érdekében. Ez időt és energiát takarít meg neked főzéskor.
  3. Kategorizáld a tárgyakat a szekrényben: Csoportosítsd a tárgyakat használat szerint. Használj rendező eszközöket, így például forgó tálcákat vagy akril tárolókat, hogy maximálisan kihasználd a helyet, és rendben tartsd a tárgyakat.
  4. Használd ki az összes rendelkezésre álló teret: Használd ki a szekrényeidben lévő függőleges teret is, elsősorban akasztókkal (például a szekrényajtók belsején), utólag beépített polcokkal és kosarakkal a szekrény tetején.
  5. Címkézzed a tárgyakat: A címkézés segít az azonosításban és a gyors megtalálásban. A legegyszerűbb: használj matricákat a címkézéshez, a szekrény belsejében pedig táblákat a helyek kijelölésére. Ezek segítenek a család többi tagjának is abban, hogy mit hova kell visszatenni.

Ezen szabályok betartásával rendben tarthatod a konyhaszekrényedet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.