Forrás: Getty

5 nyár előtti háztartási teendő, amit mindenképp érdemes elvégezned

1. Válogasd át a gardróbodat!

Ugye, milyen zavaró, ha a télikabátok és a csizmák vannak kéznél akkor, amikor éppen könnyű felsőt vagy szandált keresel? Vedd elejét az ebből adódó bosszankodásnak és az esetleges késedelmes indulásoknak azzal, hogy lehetőleg még a tavasz utolsó heteiben átnézed a gardróbot és a cipősszekrényt, ahol a nyári szezonnak megfelelő daraboknak kell elöl lenniük.

2. Tedd rendbe a kertet, az erkélyt, a teraszt!

Ha van kerted, erkélyed vagy teraszod, akkor a tavasz utolsó hetei remek alkalmat jelentenek arra, hogy felkészítsd őket az ottani időtöltésre és a vendégfogadásra. Persze, ez jelentős takarítási munkálatokkal járhat, amit az alapos munka érdekében nem biztos, hogy érdemes más teendőkkel egybekötnöd. A kültéri burkolatok és bútorok speciális tisztítást igényelhetnek, a kint használt lakástextíliák (például takarók és párnák) mosásáról nem is beszélve.

5 nyár előtti háztartási teendő, amit mindenképp érdemes elvégezned
Forrás: Getty

3. Tisztíttasd ki a légkondit!

A légkondicionáló berendezést minden szezon előtt érdemes kitisztíttatni. Ha hűtő-fűtő klímád van, amit fűtésre is használsz, akkor ez évi két alkalmat jelent, egyébként pedig évente egyet. Ez nemcsak a készülék megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hanem az egészséged megőrzéséhez is, elvégre tisztítás híján olyan baktériumok szaporodhatnak el, amelyek különböző légúti problémákat okozhatnak.

4. Elő a grillel!

Grillezni mindenki szeret, a szabadban készült ételek pedig nem véletlenül sokak kedvencei, hiszen a finom ízek mellé ilyenkor remek társaság is társulhat. Ha idejében előveszed és kitakarítod a kerti grillt, akkor sokkal stresszmentesebb lesz az első sütögetős hétvége, és tényleg a fogásoké lehet a főszerep!

5. Teljes portalanítás

Az őszi-téli időszakban felgyülemlett pornak semmi keresnivalója a napfényes otthonodban. A portalanítás nem tartozik a legizgalmasabb és legkedveltebb teendők közé, mégis óriási haszna van – főleg akkor, ha allergiás vagy légúti megbetegedésekre hajlamos ember is akad a családban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.