Forrás: Getty

5 meseszép piros szobanövény, ami nálad is jól mutatna

Rubinkaktusz

Ha szereted a szokatlan kaktuszokat és pozsgásokat, akkor a rubinkaktuszt pont neked találták ki. Jellegzetessége a gömbölyű piros rész a tetején, ami egyébként a klorofilhiánynak köszönheti a csodálatos színét. Mivel ez a klorofilhiányos állapot nem tarthat sokáig, a pirosság sem állandó. Nagyon kevés törődést igényel: az a fontos neki, hogy napfényes helyen legyen, és ne öntözd túl gyakran.

Flamingóvirág

Az egyik legjellegzetesebb virágú növény – egzotikus szépséggel –, ami ráadásul szinte egész évben fáradhatatlanul virágzik. Sok szűrt fény kell neki, állandó öntözéssel. A karibi térségből származik, így magasabb páratartalom otthonosabb neki.

5 meseszép piros szobanövény, ami nálad is jól mutatna
Forrás: Getty

Pettyes levél

Ha a kisebb szobanövényeket kedveled, vagy egy visszafogottabb piros árnyalatot keresel, akkor a pettyes levél lesz a kedvenced. Alig 30 cm magasra nő, így kényelmesen elfér az ablakpárkányon vagy a polcon. Elbűvölő piros pöttyös leveleivel egyszerűen vonzza a tekinteteket. Sok szűrt fényt igényel, aminek a hiányában sajnos színtelen lesz.

Hálóslevél

A hálóslevél (fittónia) piros fajtája ugyanolyan gyönyörű és helytakarékos, mint a pettyes levél. Dél-amerikai esőerdőkből származó trópusi növény, ami szereti a párás levegőt, és nem bánja, ha kevesebb fény éri, viszont cserébe garantáltan feldobja az otthonod árnyékosabb sarkait is. Különlegessége a vörösen kirajzolódó erezet a leveleken.

5 meseszép piros szobanövény, ami nálad is jól mutatna
Forrás: Getty

Bromélia

A bromélia az egyik legismertebb egzotikus növény. Hatalmas és látványos virágai különböző formákat ölthetnek és eltérő színekben pompázhatnak. A vörös bromélia segítségével bármelyik helyiségbe csempészhetsz egy kis trópusi hangulatot. Kedveli a sok természetes fényt, a párát és a meleget. A broméliának egyébként több mint 3000 faja létezik, de nem mind alkalmas szobanövénynek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.