Forrás: Getty

5 lakásfelújítási projekt, amibe a legtöbben belevágnak idén

1. A fűtőrendszer korszerűsítése

Az energiaárak drasztikus emelkedése, és a környezettudatosság erősödése miatt idén garantáltan sokan fognak napelem projektbe vagy más alternatív, megújuló energiát használó rendszerek kiépítésébe. A napelem mellett a geotermikus hő, a hőszivattyú vagy a szakszerű szigetelési megoldások lesznek a befutók idén. A szakértők szerint 2023 egyértelműen az energiahatékonyság éve lesz.

2. Otthoni irodák kialakítása

A 2020-as lezárások óta manapság már egyre több munkahely áll át állandó jelleggel a home office rendszerére. Aki már két éve otthonról dolgozik, annak most jött el az idő az otthoni iroda kialakítására a szakértők szerint. Sokáig volt népszerű a kanapéról dolgozni, ám már egyre több helyről hallani olyan véleményt, hogy ez sem az egészségünknek, sem a koncentrációnak nem tesz jót, így nem csoda, hogy az otthoni iroda kialakítása is népszerű projekt lesz idén.

3. A kert fenntartatóbbá tétele

Szerencsére már rengeteg anyag elérhető online, ami a zöld, fenntartható, környezetbarát kert kialakításáról szól. Sok apró gesztust tehetünk a környezetünk felé – ilyen lehet a bogárházak építése, a biodiverzitású gyep kialakítása, madáretetők és itatók beszerzése, a vegyszermentes kertészkedésre való áttérés, valamint a zöld területek arányának növelése. Utóbbi nem csak a környezetnek, de neked is jót fog tenni, hiszen a nyári hőségben akár 1-2 Celsius- fokkal hűvösebb is lehet a házban, ha sok az árnyékos és a zöld terület körülötte.

4. DIY festés

Dunát lehet rekeszteni a DIY festő tippekkel, amelyek segítségével gyerekjáték lehet a tisztasági festés. Ráférne egy frissítés a nappalira? Koszos lett a fal a gyerekszobában? Ragadj Te is festéket és hengert, és bátran vágj bele a festésbe – idén sokan tesznek majd ugyanígy.

5. Kinti élettér kialakítása

A jó időben mindenki sokkal szívesebben dolgozik vagy pihen a kertben, ezért a kinti életterek nagy népszerűségre tesznek szert idén. Itt a vége a kényelmetlen kerti bútorok korszakának, már a kinti kanapé és munkaállomás sem ismeretlen fogalom. Az igazán elszántak pedig azon lesznek, hogy akár még főző és sütő részt is kialakíthassanak az udvaron.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.