Forrás: Getty

4 tipp, hogy igényesen mutassanak a polcaid

1. Gyártasd méretre!

Óriási szerencse kell ahhoz, hogy a készen kapható polcok és polcrendszerek centiméterre pontosan passzoljanak az otthonod méreteihez és adottságaihoz. Persze, a méretre készített polcrendszer nem feltétlenül olcsó mulatság, de egyfelől akár a költséghatékonyabb kategóriából is választhatsz, másfelől pedig magad – vagy egy ügyes kezű ismerős segítségével – is elkészítheted, hiszen egy kis leleményességgel akár a legolcsóbb alapanyagokból is gyönyörű és tartós polcokat lehet kialakítani.

2. Ne rakd tele!

Fontos, hogy olyan méretben és elrendezésben gondolkodj, hogy számottevő üres hely maradhasson a polcokon. Ez első olvasásra talán furcsának tűnhet, de ha kicsit eltöprengsz rajta, hogy hány olyan lakberendezési inspiráció gyanánt szolgáló képet vagy videót láttál, ahol tele vannak a polcok, akkor rögtön nyilvánvalóvá válik: a legjobb, legesztétikusabb hatást keltő polcrendszereket úgy találják ki, hogy semmiképpen ne kelljen zsúfoltnak lenniük.

4 tipp, hogy igényesen mutassanak a polcaid
Forrás: Getty

3. Padlótól plafonig

Ugye, mennyire tetszenek azok a könyvtárszobás képek, ahol padlótól plafonig sorakoznak a személyes tárgyak és a kötetek? Miért ne lehetne neked is ilyened? A jó öreg szekrénysorok talán most éppen kimentek a divatból, az egész falat eltakaró polcrendszerek semmiképp. Sőt, kifejezetten reneszánszukat élik! Nincs más dolgot, csak kiválasztani a falhoz, a burkolathoz és a bútorokhoz leginkább illő árnyalatot – persze, olyan kialakítással, hogy jelentős súlyt bírjon.

4. Jöhetnek az ívelt megoldások!

Ki mondta, hogy a polcok csak szögletesek lehetnek? Az ívelt polcok gyönyörű és egyedi hatást nyújtanak, ráadásul megoldható, hogy az ívelt vonalak csak a legfelső polcot érintsék, így tárolótérvesztéssel sem kell számolnod. Akár már egyetlen szokatlan formájú polc is rendkívüli módon feldobhatja a teret – főleg más bohém kiegészítőkkel párosítva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.