Forrás: Getty

4 ok, amiért a tavaszi nagytakarítás boldogabbá tesz

Motiváltabbá tesz a lusta téli szezon után

Lássuk be, hogy nem feltétlenül könnyű motivációt gyűjteni a takarításhoz. A friss tavaszi levegő és a szikrázó napsütés viszont még akkor is erőt adhat, ha néhány nappal ezelőtt még úgy érezted, hogy a nagytakarítás most inkább elmarad. Tudományosan bizonyított tény, hogy a tavasz közeledtével enyhülnek a szezonális depresszióval élők panaszai, akik a napfény hiányától szenvedve tapasztalnak lehangoltságot, motivációvesztést és egyéb kellemetlen tüneteket. A tavaszi nagytakarítás szükségességének ténye viszont – a szép idővel párosulva – az élet más kihívásaihoz is erőt adhat.

Rendbe teszed azt is, amit máskor nem

A tavaszi nagytakarítás remek alkalom arra, hogy azt is rendbe tedd az otthonodban, amivel az év többi részében nem feltétlenül van erőd, kedved vagy kapacitásod foglalkozni. Ezeknek a feladatoknak az elvégzése nagy levegővételt igényel ugyan, ám utána sokkal jobban fogod érezni magad, és a jól elvégzett munka utáni elégedettség érzéséből még sokáig táplálkozhatsz. Vagyis nem kell messzire menned a garantált sikerélményhez!

4 ok, amiért a tavaszi nagytakarítás boldogabbá tesz
Forrás: Getty

Nyugodtabb időszaknak örülhetsz

Az év vége sokak számára egyenlő a nyüzsgéssel. Az ünnepekkel együtt járó teendők nem sok lehetőséget biztosítanak arra, hogy komolyabb lomtalanításon, átrendezésen, átalakításon vagy felújításon törd a fejed. Tavasszal viszont adott a lehetőség, hogy nyugodt körülmények között végiggondold, hogyan teheted még élhetőbbé az otthonod, milyen tárgyaktól érdemes megválnod, és milyen változásokat szeretnél benne eszközölni rövid vagy hosszú távon.

Eredményesebben takaríthatsz

A takarítás eredményessége nagyban függ attól, hogy mennyire látod jól a port és a piszkot. Télen ez hatalmas kihívást jelenthet, mert nincs mindig elég természetes fény, a lámpák pedig még a leggondosabb elhelyezés esetén sem feltétlenül világítanak rá arra, ami napsütésben egyértelműen látszik. A tavaszi ragyogó napsütésben ez már nem kérdés, sőt utána nyugodtan napozhatsz is egy kicsit!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.