Forrás: Getty

4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

#1 – Vastag függöny

Ha nem egy újépítésű lakásban élsz, akkor nagy eséllyel kiszökik a meleg a nyílászárókon. Ezen segíthetsz speciális szigetelésekkel, de akár egy vastag függönnyel is megállíthatod a hideg levegőt. Amennyiben redőnyöd is van, akkor azzal is sokat tehetsz a huzat ellen, legalábbis akkor, ha naplemente után mindig leengeded.

Ha a függönyös megoldást választod, akkor arra figyelj, hogy a függöny semmiképp se lógjon rá a radiátorra, hiszen akkor nem engedi át a meleget a szobába.

#2 – Puha szőnyeg

Hideg a padló? Akkor tegyél le egy szőnyeget. Ezáltal nem csak szépíted az otthonodat, de még melegebbé is varázsolod, sőt mi több, némileg szigeteled is. Ha például meg akarod akadályozni, hogy a pincéből a padlón át feljöjjön a lakásba a hideg, akkor ebben egy pihe-puha szőnyeg lesz a segítségedre.

#3 – Gyertyák

A gyertyákkal természetesen nem tudod befűteni az egész lakást, de a hőérzet javításában igenis segítenek. Épp ezért ne csak dekorációként tekints a gyertyákra, hanem ténylegesen gyújtsd is meg azokat! Hidd el, úgy fogod érezni, máris melegebb van.

#4 – Fedő és vízforraló

Mindenki pontosan tudja, hogy nagyon sokáig tart, amíg a tűzhelyen felforr a víz. Ez nem csupán sok időt jelent, hanem sok energiát is. Ennek csökkentésére nem szükséges semmilyen varázslat, mindössze egy fedő, hiszen annak használatával 65 százalékkal kevesebb áramot vagy gázt használsz el. Ezen kívül arra is ajánlott figyelned, hogy megfelelő méretű edényt használj a tűzhelyre. Ha még több energiát szeretnél spórolni, akkor vízforralóval melegítsd fel a vizet, majd azt öntsd az edénybe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.