Forrás: Getty

4 kreatív újrahasznosítási ötlet otthonra: tárold újra, tárold okosan

1. Üres üvegek új élete

Ne dobd ki a használt lekváros vagy bébiételes üvegeket! Tisztítsd meg őket alaposan, majd alakítsd át trendi fűszertartókká, gyertyatartókká vagy akár kis vázákká. Lefestheted őket, bevonhatod színes papírral, vagy akár spárgával is körbe tekerheted, hogy rusztikus megjelenést kapjanak. Egy kis kreativitással igazán egyedi darabokat készíthetsz.

2. Kartondobozok újragondolva

A nagyobb kartondobozok remekül átalakíthatók tárolókká, amelyek segítenek rendszerezni az otthoni kacatokat. Borítsd be őket szép, mintás tapétával vagy batikold a külsejüket, hogy illeszkedjenek otthonod stílusához. A kisebb dobozokat fiókszervezőként is használhatod, így könnyebben megtalálod az olyan kisebb tárgyakat, mint a tollak és a hajgumik.

3. Régi könyvek új szerepben

A megviselt könyvek csodálatos dekorációs elemekké válhatnak. Például alakíts ki belőlük egy különleges könyvtartót, vagy használd őket éjjeliszekrényként, ülőalkalmatosságként, esetleg kávézóasztalként, egymásra halmozva őket. A borítóikat felhasználva pedig készíthetsz belőlük faliképeket vagy üzenőtáblát.

4. Műanyag palackok újrafelhasználása

A műanyag italpalackokból készíthetsz akár öntözőrendszert is, ami különösen hasznos a forró, száraz napokon. Töltsd meg a palackot vízzel, majd tedd rájuk a kupakot. Ezután egy tűvel vagy vékony szeggel üss apró lyukakat a kupakon. Fordítsd a palackot fejjel lefelé, és helyezd el a növényeid mellé a földbe mélyítve. A kupakot hagyd egy kicsit lazán, hogy a víz fokozatosan távozhasson a palackból. Ez a módszer biztosítja, hogy a növényeid egyenletes vízellátást kapjanak anélkül, hogy túlöntöznéd őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.