Forrás: Getty

4 jele annak, hogy ideje felújítani a fürdőszobádat

1. A gyors megoldások már nem hoznak sikert

Ha egy ideje már próbálkozol kisebb változtatásokkal, mégsem sikerült elérned a kívánt eredményt, akkor valószínű, hogy átfogóbb felújításra van szükség. Gyakran már az is elegendő, ha új törölközőket, zuhanyfüggönyt vagy más kiegészítőket vetsz be – de akkor már késő, ha például az egykor hófehér mosdó vagy fürdőkád már lesikálhatatlanul piszkosfehér árnyalatban játszik.

2. Zsúfolt és kaotikus az egész

A fürdőszobák alapterületével sajnos sok lakás és ház kialakításánál nem bántak elég bőkezűen. Helyszűkében pedig olyan tárolási megoldások kellenek, amelyek minden más helyiségben bevetettnél hatékonyabbak. A modern fürdőszobákban már valamilyen okos rejtett tárolási lehetőség is van a dekorációs elemként is használt nyitott polcok mellett. A beépített szekrény például fantasztikus alternatíva, ha van rá lehetőség.

3. Megváltoztak a lakásban élők igényei

Ha változás következett be a háztartásban élők életvitelében vagy számában, akkor előfordulhat, hogy a korábban tökéletes fürdőszoba már nem felel meg a mindennapi igényeknek. Egy kisbaba érkezése például egyértelműen átformálja a tisztálkodási rutint, mint ahogy egy idős családtag gondozása is, vagy akár az, amikor egy szinglilakásból egy pár közös otthona lesz.

4 jele annak, hogy ideje felújítani a fürdőszobádat
Forrás: Getty

4. Sérült a burkolat, a fal vagy a szaniterek

Bármennyire is szeretnéd halogatni a fürdőszobafelújítást, sérült burkolattal, fallal vagy szaniterekkel egyszerűen nem érdemes hosszú távon együtt élni, hiszen ezek annyira rontják az összképet, hogy jobb, ha az első adandó alkalommal sort kerítesz a munkálatokra. Jó, ha figyelembe veszed, hogy a fürdőszobaberendezésnek is van élettartama, és nem lehet elvárni, hogy egy 15-20 éve kialakított fürdő ma is makulátlan legyen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.