Forrás: Getty

4 dolog, amit fontolj meg a fürdőszoba felújításakor

1. Zóna világítás

Még a tökéletes burkolat- és szaniterválasztás előnyeit is képes tompítani a nem megfelelő világítás. A zónavilágítás lényege, hogy elegendő fény jusson a helyiség különböző funkcióknak különböző szegleteibe.

A mosdó és a tükör környékén például borotválkozáshoz és sminkeléshez ideális világításra van szükség, míg a kád fölött jóleshet egy kellemes hangulatvilágítás. Ha a vécé a fürdőszobában kapott helyet, annak is megfelelő világítás kell – csakúgy, mint a tároló alkalmatosságok fölé, köré vagy mellé. Mindezt már a felújítás előtt érdemes átgondolni, és ennek megfelelően kialakítani a vezetékelést.

2. Élénk színek

A jól megszokott fehér klasszikus megoldásnak és egyfajta biztonsági játéknak számít a fürdőszobában – és a lakás más pontjain is. Utólag viszont megbánhatod, hogy nem a kedvenc színeidet választottad a fürdőszoba felújításakor. A legújabb trendek akár az egymástól elütő színek egyidejű, kiegyensúlyozott használatát is pártolják. Mesésen mutat például a kék a narancssárgával, vagy a zöld a citrommal. Csak rajtad áll, hogy melyiket milyen mennyiségben és intenzitással szeretnéd becsempészni az enteriőrbe!

4 dolog, amit fontolj meg a fürdőszoba felújításakor
Forrás: Getty

3. Drámai hatás

Úgy tűnik, hogy a lakberendezésben is eljött a bátorság, a merészség és az extravagancia ideje. A sötét színek hangsúlyos mintákkal kombinálva például filmekbe illő összhatást eredményezhetnek. Legyen szó antracitról, sötétkékről vagy sötétzöldről, fehérrel és vagány mintákkal kombinálva biztos, hogy megunhatatlan végeredményhez járulnak hozzá. Persze, nem csupán csempét választhatsz ebben a szellemben: rengetegféle vízálló falburkolat várja, hogy felfedezd!

4. Kerekded és szögletes

Nemcsak a szaniterválasztásnál szembesülhetsz a dilemmával, hogy kerek vagy szögletes vonalakat válassz, hanem a tárolóknál és más kiegészítőknél is. A legújabb trendek szerint nem feltétlenül érdemes csak az egyikben vagy másikban gondolkodnod, hiszen a kettő elegyével tudod a leglátványosabb és legegyedibb összhatást elérni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.