Forrás: Getty

4 alapvető tipp a tiszta és tartós szőnyeg érdekében

1. Rendszeres és alapos portalanítás

Ne hagyd, hogy a por és a szennyeződések beleegyék magukat a szőnyeg szálai közé. Porszívózz rendszeresen, legalább hetente egyszer. Legyél alaposabb a gyakran használt területeken és a forgalmasabb helyiségekben. Ha ez az alapvető lépés elmarad, akkor utána sokkal nehezebb dolgod lesz.

4 alapvető tipp a tiszta és tartós szőnyeg érdekében
Forrás: Getty

2. Azonnal kezeld a foltokat

Ha bármi rádől a szőnyegre, azonnal cselekedj! Azonnal itasd fel a folyadékot vagy töröld fel a szilárd anyagokat egy nedves ruhával vagy papírtörlővel. Vigyázz, hogy ne dörzsöld a foltot, mert ezzel csak „beledolgozod” a szőnyegbe az anyagot. Ha a nagyját leszedted, akkor szőnyegtisztítóval és körkörös mozdulatokkal távolítsd el a maradékot.

3. Néha kérj szakértői segítséget

Időnként vegyél igénybe alaposabb szőnyegtisztítást. Választhatsz professzionális szőnyegtisztító szolgáltatást, vagy saját magad is kipróbálhatsz néhány házi praktikát. Például készíthetsz saját tisztító oldatot ecettel és vízzel, ami nagyon jól fel tudja frissíteni a szőnyeged.

4. Rendszeresen fordítsd meg

Ahhoz, hogy a szőnyeg egyenletesen kopjon, időnként fordítsd meg vagy át. Ez segít hosszabb élettartamot biztosítani a textilnek, és nem fordulhat elő, hogy a nap egyes részein kiszívja, a bútor súlya lelapítja vagy a papucs talpa kifakítja.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.