Forrás: Getty

30 nm-es lakás berendezése – 9 ötlet, ami a segítségedre lesz

Nézzük, mitől lehet sikeres egy 30 nm-es lakás berendezése.

30 nm-es lakás berendezése

1. A funkcionális elrendezés a legfontosabb egy 30 nm lakás berendezése során

Kezdd azzal, hogy jól átgondolod a tér elrendezését. Válaszd ki a megfelelő bútorokat, amelyek praktikusak és könnyen illeszkednek a rendelkezésre álló területhez. Az egyes zónákat jól válaszd el egymástól, például a nappalit a hálószobától, amennyiben erre van lehetőséged. Egy jó terv megalapozza a sikert!

2. Tükrök

A tükrök csodákat tehetnek egy kis lakásban, amit egy 30 nm-es lakás berendezésekor kötelező kihasználnunk. Nem csak optikailag növelik a teret, de meg is sokszorozzák a fényt, így élénkítik az atmoszférát. Erre már a kicsi tükrök is alkalmasak lehetnek, de a legjobb, ha minél nagyobb fali tükröket használsz.

30 nm-es lakás berendezése – 9 ötlet, ami a segítségedre lesz
Forrás: Getty

3. Multifunkcionális bútorok

Az olyan bútorok, mint az ággyá alakítható kanapé vagy az étkezőasztal kihajtható elemekkel kiváló választások egy kisebb lakásba. Ha egy elemmel (minimum) két funkciót meg tudsz oldani, azzal értékes négyzetmétereket spórolhatsz.

4. Színvilág

Válassz világos színeket a falakra és a bútorokra, hogy a tér tágasabbnak tűnjön. Az egységes színvilág segít egységes és rendezett benyomást kelteni.

5. Megfelelő méret

Ne válassz túl nagy bútorokat! A kisebb elemek segítenek abban, hogy a tér jól szervezettnek és rendezettnek tűnjön, ami egy kis lakásban kiemelkedően fontos szempont.

30 nm-es lakás berendezése – 9 ötlet, ami a segítségedre lesz
Forrás: Getty

6. Falra szerelhető bútorok

Optimalizáld a rendelkezésre álló teret falra szerelhető polcokkal és szekrényekkel. Ez nem csak helyet takarít meg a padlón, de dekoratív megoldás is egyben.

7. Rugalmas tárolás

Használj olyan bútorokat és tárolási megoldásokat, amelyek könnyen alkalmazkodnak a változó igényekhez. Kosarak, dobozok és polcok segíthetnek a rendszerezésben, és helyet is spórolnak.

8. Minimalizmus

A kevesebb gyakran több. Ne zsúfolj tele mindent, inkább válaszd ki a legfontosabb elemeket és dekorációkat, és csak azokat engedd be a térbe. Ezzel elkerülheted a zsúfoltság érzetét.

30 nm-es lakás berendezése – 9 ötlet, ami a segítségedre lesz
Forrás: Getty

9. Fényforrások

A megfelelő világítás kulcsfontosságú egy kis lakás esetében. Használj többféle fényforrást, például állólampát, asztali lámpát és mennyezeti lámpát is, hogy kiegyensúlyozott és hangulatos fényviszonyokat teremthess.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.