3 tipikus hiba, amit mindenki elkövet ajándékcsomagoláskor

3 tipikus hiba, amit mindenki elkövet ajándékcsomagoláskor

Az ajándékcsomagolás két csoportra osztja az emberiséget: vannak, akik imádják ezt, míg mások egyenesen gyűlölik. Az ellentétek ellenére azonban a két csoportban vannak közös dolgok is, ugyanis az alábbi 3 hiba egyikét valószínűleg mindenki elkövette már.

Ötletládához ad!

Még van némi időnk karácsonyig, ennek ellenére sokan már beszerezték az ajándékokat, így hamarosan azok becsomagolására is időt kell szánniuk. A cél mindig ugyanaz: legyen szép a csomagolás, hogy remekül mutasson az ünnepi díszbe öltöztetett fa alatt. Persze nem mindenki ugyanolyan tehetséges az ajándékok becsomagolása során, ettől függetlenül biztosan vagyunk abban, hogy az alábbi hibák közül az egyiket – vagy mindegyiket – mindenki elkövette már.

Rossz minőségű papír használata

Az ajándékok becsomagolásához szükségünk lesz csomagolópapírra, celluxra, egy ollóra és masnira vagy szalagra. Ez az alapfelszerelés, de természetesen sok más díszítőelemmel is elláthatjuk az ajándékot. Egy dologra azonban fokozottan figyeljünk: a csomagolópapír minőségére, máskülönben a saját dolgunkat nehezítjük meg. A rossz minőségű papír könnyen elszakadhat, vagy annyira vékony, hogy át lehet rajta látni, így az ajándékozott már a meglepetés kicsomagolása előtt tudja, hogy mit kap.

Életlen olló

Nem csupán a papír esetében kell figyelni a minőségre, hanem a használt eszközöknél is. Ha életlen az ollónk, akkor azzal nem tudjuk szépen elvágni a papírt. Egy tompa ollóval csak tépjük a papírt, így nagyon csúnya lesz a végeredmény. Amennyiben szükséges, akkor még időben élezzük meg, vagy cseréljük le.

Rosszul megkötött masni

Végre becsomagoltuk az ajándékot, így már csak díszíteni kell azt. Erre a célra a legjobb választásnak a hagyományos masni bizonyul, aminek megkötése azonban kihívás elé állít minket. A végeredmény sokszor nem túl szép. Nagyon fontos, hogy a szalagot ne az ajándék alján, hanem a tetején keresztezzük, így a csomó nem alul, hanem felül lesz, majd ott kössük meg a masnit.

Az alábbi videóban lépésről lépésre megnézheted, hogyan készül a hibátlan masni:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin