3 tipikus hiba, amit mindenki elkövet ajándékcsomagoláskor

3 tipikus hiba, amit mindenki elkövet ajándékcsomagoláskor

Az ajándékcsomagolás két csoportra osztja az emberiséget: vannak, akik imádják ezt, míg mások egyenesen gyűlölik. Az ellentétek ellenére azonban a két csoportban vannak közös dolgok is, ugyanis az alábbi 3 hiba egyikét valószínűleg mindenki elkövette már.

Ötletládához ad!

Még van némi időnk karácsonyig, ennek ellenére sokan már beszerezték az ajándékokat, így hamarosan azok becsomagolására is időt kell szánniuk. A cél mindig ugyanaz: legyen szép a csomagolás, hogy remekül mutasson az ünnepi díszbe öltöztetett fa alatt. Persze nem mindenki ugyanolyan tehetséges az ajándékok becsomagolása során, ettől függetlenül biztosan vagyunk abban, hogy az alábbi hibák közül az egyiket – vagy mindegyiket – mindenki elkövette már.

Rossz minőségű papír használata

Az ajándékok becsomagolásához szükségünk lesz csomagolópapírra, celluxra, egy ollóra és masnira vagy szalagra. Ez az alapfelszerelés, de természetesen sok más díszítőelemmel is elláthatjuk az ajándékot. Egy dologra azonban fokozottan figyeljünk: a csomagolópapír minőségére, máskülönben a saját dolgunkat nehezítjük meg. A rossz minőségű papír könnyen elszakadhat, vagy annyira vékony, hogy át lehet rajta látni, így az ajándékozott már a meglepetés kicsomagolása előtt tudja, hogy mit kap.

Életlen olló

Nem csupán a papír esetében kell figyelni a minőségre, hanem a használt eszközöknél is. Ha életlen az ollónk, akkor azzal nem tudjuk szépen elvágni a papírt. Egy tompa ollóval csak tépjük a papírt, így nagyon csúnya lesz a végeredmény. Amennyiben szükséges, akkor még időben élezzük meg, vagy cseréljük le.

Rosszul megkötött masni

Végre becsomagoltuk az ajándékot, így már csak díszíteni kell azt. Erre a célra a legjobb választásnak a hagyományos masni bizonyul, aminek megkötése azonban kihívás elé állít minket. A végeredmény sokszor nem túl szép. Nagyon fontos, hogy a szalagot ne az ajándék alján, hanem a tetején keresztezzük, így a csomó nem alul, hanem felül lesz, majd ott kössük meg a masnit.

Az alábbi videóban lépésről lépésre megnézheted, hogyan készül a hibátlan masni:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin