Forrás: Getty

3 sikálásmentes fugatisztítási tipp, amit meghálál majd a derekad

Gőztisztító

A makulátlanul tiszta fugázás nem csak álom, ha van egy jó gőzölős felmosód. Ebben az esetben kitartó sikálás és erős vegyszerek helyett pusztán a vízgőz erejével is megoldhatod a takarítást. Akár speciális fugatisztító fejet is csatlakoztathatsz a gőzölős felmosóhoz a biztos siker érdekében.

Egy ilyen berendezés egyébként is remek befektetés mindenkinek, akinek makacs szennyeződésekkel kell számolnia otthon – például kisgyermek vagy házi kedvenc jóvoltából –, esetleg allergia miatt az olyan allergének vegyszermentes eltávolítása is fontos, mint például a penészgomba, ami előszeretettel telepszik meg a fugában.

3 sikálásmentes fugatisztítási tipp, amit meghálál majd a derekad
Forrás: Getty

Felületi előkezelés

Ha nem feltétlenül gondolkodsz most olyan befektetésben, mint amilyen egy gőzfelmosó beszerzése, akkor érdemes meggondolnod az olyan felületi előkezelő szerek használatát, mint amilyenek például a fugatisztítók. Ezek kifejezetten arra szolgálnak, hogy fellazítsák a padlócsempék között felgyülemlett és megtapadt koszt, így az sikálás nélkül eltávolítható lesz – természetesen a megfelelő alkalmazás mellett.

Előfordulhat, hogy egyetlen ilyen előkezeléses takarítás nyomán nem sikerül eltávolítani az összes szennyeződést a fugából, ám ebben az esetben nyugodtan bevetheted újra a következő alkalommal, egészen addig, amíg csupán olykori „fenntartó kezelésre” lesz szükség.

A jó öreg szódabikarbóna

A szódabikarbóna nem véletlenül az egyik legnépszerűbb „csodaszer” a háztartásban. A természetesebb megoldások kedvelői főleg a hidrogénperoxidból és szódabikarbónából készült sűrű pasztára esküsznek, amit közvetlenül a fugára kennek fel, hogy aztán 10 percig rajta hagyva letöröljék. A módszer előnye, hogy olcsó és biztonságos, ráadásul a takarítás nem hagy maga után kellemetlen vegyszerszagot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.