Forrás: Getty

3 házi praktika, amivel minden foltot el tudsz távolítani a fehérneműből

Házi praktikákra fel!

1. Marhaepeszappan

Az egyik legkönnyebb módja a fehérnemű tisztításának, ha a különböző foltokat marhaepeszappannal kezeled. Először nedvesítsd be a kezelni kívánt területet, dörzsöld be a szappannal, és pár percig hagyd hatni. Ezután öblítsd ki folyó víz alatt, majd mosd ki a mosógépben. Ezt az érzékenyebb anyagból készült fehérneműkkel is megcsinálhatod, mindössze arra figyelj, hogy ne használj túl meleg vizet.

2. Mosogatószer

A mosogatószer szintén jó választás, ha foltokat kell eltávolítanod. Az eljárás ugyanaz, mint a szappannal, mindössze annyi különbséggel, hogy a mosogatószert előbb keverd össze némi vízzel, és csak azután kezeld vele az érintett területet, miután elkezdett habzani. Ezután szintén várj pár percet, öblítsd le, és dobd be a mosógépbe.

3. Ecet

Az ecet köztudottan eltávolítja a vízkövet – és a foltokat is. Főleg akkor bizonyul jó választásnak, ha makacsabb foltokról van szó, például vérről. A foltok eltüntetéséhez önts némi ecetet a kezelni kívánt területre, és egy kefe segítségével dörzsöld át a foltot. Ezután egyszerűen mosd ki a fehérneműt a mosógépben, és búcsút is inthetsz a foltnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.