Forrás: Getty

3 fantasztikus tavaszi illat a lakásba

Mi kell a kellemes illathoz?

Ha az otthon illatáról beszélünk, nem hagyhatod ki a nulladik lépést, vagyis a kellemetlen szagforrások kiküszöbölését. A rendszeres és alapos szellőztetés, a felgyülemlett por és kosz eltávolítása, a függönyök és lakástextíliák mosása, valamint a szemetes alapos fertőtlenítése mind elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő illatok maradéktalanul érvényesülhessenek.

1. Virágillatok

A rózsa, a levendula, a muskátli és a jázmin a legnépszerűbb tavaszi virágillatok. Csak rajtad áll, hogy magukat a virágokat szerzed be, vagy valamilyen illatosító megoldást választasz, ami a klasszikus légfrissítőtől kezdve akár párologtatott vagy porlasztott természetes illóolaj is lehet. Ezek mind élettel és pezsgéssel töltik meg a teret.

3 fantasztikus tavaszi illat a lakásba
Forrás: Getty

2. Fűszer- és gyógynövények illata

A gyógy- és fűszernövényeknek nem csupán a konyhában veheted hasznukat, hanem a lakás bármelyik pontján. Kifejezetten tavaszi illatot áraszt a rozmaring, a lime és a fodormenta. Ezek testileg és mentálisan is energiával töltenek fel, cselekvésre inspirálnak, segítenek alkalmazkodni a szezonális változásokhoz, és megújulásra ösztönöznek. Ha úgy érzed, hogy egy kis energialöketre lenne szükséged, nem fognak csalódást okozni! Akár magukat a növényeket szerzed be, akár természetes illóolajat használsz, már percek alatt érezni fogod a hatást!

3 fantasztikus tavaszi illat a lakásba
Forrás: Getty

3. Friss gyümölcsillatok

A gyümölcsillatok nem véletlenül tartoznak a legnépszerűbbek közé, ha otthonillatosításról van szó. Az üde citrusfélék, úgymint a narancs és a citrom, pompás választásnak bizonyulnak, ha szereted a „tiszta” illatokat, amik tökéletes átmenetet jelentenek a nyári időszakba. A narancsvirág például mennyei szantálfával vagy pézsmával kombinálva – nemcsak tavaszra, hanem akár nyárra is. Persze, nem csupán citrusfélékben gondolkodhatsz: biztos, hogy megtalálod a kedvenc gyümölcsödet illatosító formában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.