3 elektronikai eszköz, ami éjszaka (is) sok áramot fogyaszt

3 elektronikai eszköz, ami éjszaka (is) sok áramot fogyaszt

Éjszaka, noha te békésen alszol, számos dolog van körülötted nem pihen, épp ellenkezőleg: fogyasztja az áramot. Tudod, mi áll a lista élén? Mutatjuk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A lámpák le vannak kapcsolva, te pedig az igazak álmát alszod éppen. De nem így sok eszköz a lakásban, ami még éjszaka sem pihen, azaz akkor is pörgetik a villanyóra számlálóját. Ha az a célod, hogy csökkentsd az áramszámlád, akkor ez egy jó kiindulópont. Mutatjuk az éjszakai áramzabálókat.

#1 – Töltőkábel

Te is azok közé tartozol, akik este még gyorsan feltöltik a telefonjukat, majd elfelejtik kihúzni a töltőt, így az egész éjszaka bedugva marad? Márpedig jobban teszed, ha a jövőben erre odafigyelsz erre, ugyanis a töltő akkor is fogyaszt áramot, amikor nincs rádugva a telefon vagy a laptop. A legoptimálisabb megoldás, ha egy olyan elosztó vagy hosszabbító közvetítésével használod ezeket a kábeleket, melyeken van egy kikapcsológomb, így könnyebb áramtalanítani egyszerre mindet.

#2 – Wifi router

A router nem csak napközben, hanem éjszaka is dolgozik, ráadásul az év 365 napján. Ez bizony meglátszik a villanyszámlán. Mivel éjszaka ritkán van szükség a router biztosította internetre, lefekvés előtt kapcsold ki. Ezáltal nem csak kevesebb áramot fogsz használni, de még az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted.

#3 – Mikrohullámsütő

A mikro egy remek és praktikus találmány, amit előszeretettel használunk a mindennapokban. Ennek ellenére nem csak előnyei vannak ennek a háztartási eszköznek, legalábbis ami az áramfogyasztást illeti. Tudni kell, hogy kikapcsolt állapotban is szüksége van áramra, így ugyanúgy pörgeti a villanyórát, mint a töltőkábel vagy a televízió. Inkább ezt is húzd ki a konnektorból lefekvés előtt, vagy egy kikapcsolható hosszabbítóba dugd be, amit egy mozdulattal áramtalaníthatsz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin