Forrás: Getty

2024 kültéri falfesték trendek – Már közel sem csak a kinézet a fontos!

1. Természet ihlette árnyalatok

A természetes színek, mint a föld árnyalatai, a lágy zöld és az égkék vagy éppen homokszín továbbra is dominálnak. Ezek a színek tökéletesen illeszkednek a környezetbe, és segítenek egyensúlyt teremteni a modern építészet és a természetes környezet között. Különösen népszerű lesz a sárgás barnák és agyagos árnyalatok használata, amelyek melegséget kölcsönöznek a külső tereknek.

2. Merész kontrasztok

2024-ben nemcsak a természetes színek kapnak hangsúlyt, hanem a merész kontrasztok is előtérbe kerülnek. A sötét színek, mint például a tengerkék vagy éppen a fekete remekül kombinálhatók a semlegesebb árnyalatokkal, így figyelemfelkeltő, mégis modern külsőt kölcsönöznek az otthonoknak.

3. Matt felületek

A fényes felületek helyett a matt bevonatok válnak egyre népszerűbbé, mivel ezek a típusok kevésbé tükrözik a fényt, így még szebben és élénkebben tud tündökölni a választott szín. A matt felület eleganciát és modern hangulatot sugároz, miközben enyhén fedi a felületi hibákat, így ideális választás lehet kültéri felhasználásra.

4. Fenntartható opciók

A környezettudatos tervezés iránti növekvő igény miatt a festékgyártók egyre több környezetbarát terméket fejlesztenek. Válassz VOC (illékony szerves vegyületektől) mentes festékeket, amelyek kevésbé terhelik a környezetet, és hozzájárulnak otthonod belső levegőjének jobb minőségéhez.

5. Multifunkcionális festékek

A technológia fejlődésével a festékek is egyre több funkciót látnak el. A 2024-es trendek között szerepelnek olyan innovatív bevonatok, amelyek nemcsak szépítenek, de védenek is az időjárási viszontagságokkal szemben, például UV-álló és vízlepergető tulajdonságokkal rendelkeznek. Már ezekből a darabokból is széles a választék, ezért érdemes alaposan körülnézni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.