Forrás: Getty

15 napos nagytakarítás – Minden nap csak egy kicsi a nagy rend érdekében
 1. nap: Tervezd meg a takarítást, vedd végig, melyik területek szorulnak leginkább tisztításra, majd szerezd be a szükséged takarítóeszközöket, szemeteszsákokat, adománydobozokat stb.
 2. nap: Szabadulj meg a papírhalmazoktól, szelektálj, rendezd a papírokat, válts digitális számlázásra, és mondd le a felesleges papír alapú előfizetéseidet.
 3. nap: A konyhapult szinte minden háztartásban külön figyelemre szorul. A harmadik napon gondold újra és rendezd át a teret, és törekedj egy praktikusabb kialakításra.
 4. nap: Maradj még a konyhában! Nézd át az edényeket és tálakat. Meglepő, hogy mennyi használaton kívüli, esetleg törött edény és tányér lapul a szekrények mélyén.
 5. nap: Jöhetnek az evőeszközök és konyhai kisgépek. Utóbbiaknál a sérült darabokat ideje megjavíttatni vagy fokozatosan újra cserélni.
 6. nap: A hűtő és kamra mélyén mindig akadnak lejárt élelmiszerek. Az új évet semmiképp se kezdd úgy, hogy ezek foglalják a helyet az igazán fontos dolgok elől.
 7. nap: Egy átválogatott hűtőt sokkal könnyebb takarítani, így eljött az ideje, hogy szivacsot ragadj, és frissé varázsold a hűtőt.
 8. nap: Most egy újabb gyakran elfelejtett rész jön: a fűszeres fiók. A régi, lejárt vagy összeáll fűszerektől ideje búcsút venni!
 9. nap: Számold fel a mindenes fiókot.
 10. nap: Nem lehet tovább húzni, a gardrób szelektálása is aktuális. Ints búcsút azoknak a daraboknak, amiket az elmúlt egy évben nem viseltél.
 11. nap: A fürdőszobában nézd át a törölközőket, és ami már nagyon kopott vagy használt, azt minősítsd le például törölgetőnek. Egyben ellenőrizd a tisztítószerek állapotát is. Szabadulj meg mindentől, ami már lejárt. Ha belefér, takarítsd ki a mosó- és szárítógépet is.
 12. nap: A tizenkettedik nap szóljon a textíliákról: mosd ki a függönyöket, a díszpárnahuzatokat és az ágyneműket.
 13. nap: A gyerek- vagy dolgozószoba is figyelemre szorul. Szelektálj és takaríts ki alaposan ezekben a helyiségekben is.
 14. nap: A bejárati ajtó környéke következik, beleértve a táskák és a cipők tisztítását és átválogatását.
 15. nap: Végül zárd le a nagytakarítást a megszokott rutinnal, törölj port, porszívózz és moss fel minden helyiségben.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.