1.) Olajok
Száraz, sötét helyen kell őket tartani a konyhában. A se túl hideg, se túl meleg hőmérséklet nem tesz jót nekik, így nemhogy a hűtőben, de pl. a tűzhely, sütő közelében sem szabad őket tárolni. A konyhaszekrény egyik polca a tökéletes választás pl. az olívaolajnak és a többi főzéshez, sütéshez, salátákhoz használt termékeknek.
2.) Banán
Ha zölden veszed őket, akkor szinte kötelező távol tartani a hűtőtől, hiszen így tud megérni és kicsit megpuhulni. Ha viszont szeretnéd, hogy ne barnuljon tovább a már túlérett banán, akkor beteheted egy rövid időre a hidegbe, mielőtt elfogyasztod.
3.) Paradicsom
Amíg nem vágtad fel, érdemes szobahőmérsékleten tartani, különösen akkor, amikor szezonja van. Így marad friss és ropogós, nem veszít sem az állagából, sem a tápanyagtartalmából.

4.) Kávé
Na jó, talán ezzel nem mondtunk nagy újdonságot! De azt tényleg érdemes tudni, hogy a kávészemek magukba szívják a környezetükben található illatokat. És ugye ki szeretne “hűtő ízű kávét” inni?!
5.) Hagymafélék
Fokhagyma, vöröshagyma, lilahagyma: ezek sem valóak a hűtőbe! A hidegtől ugyanis kiszáradnak, elveszítik a külső héjukat. Egy száraz, picit hűvös és sötét hely való ezeknek az élelmiszereknek: mondjuk a kamra.
6.) Bogyós gyümölcsök
Ezeket 1-2 napon érdemes elfogyasztani! Lefagyasztva egyébként sokáig lehet őket tárolni, de az eljárás során veszítenek a vitamin-és tápanyagtartalmukból, így ez csak akkor lehet opció, ha éppen nincs szezonjuk.
7.) Éretlen avokádó
Ugyanúgy, ahogy a banán esetében is említettük: tartsd távol a hűtőtől, mert azzal meggátolod, hogy megérhessen és elnyerje azt az állagát, amikor már fogyasztható/feldolgozható!

8.) Méz
Szintén egyértelmű a tárolása, de azért nem árt tudni, hogy a méz molekuláris összetevőit károsíthatja a túl alacsony és túl magas hőmérséklet is. Így ennek az élelmiszernek is a hűvös, száraz helyek a legmegfelelőbbek.
9.) Egész dinnye
Annak érdekében, hogy megőrizzék zamatos ízüket és édességüket, amíg fel nem vágod, mindenképp tárold őket szobahőmérsékleten!
10.) Bazsalikom
A legjobb, ha otthon nevelgeted egy kis cserépben. Azonban ha erre nincs lehetőséged, akkor se tedd be a hűtőbe a növényt, mert az illatát és ízét is elveszti a hideg hatására.