Forrás: Getty

Zöldítésre fel! – Így frissítsd fel a fürdőszobád egyszerűen

1. Válassz megfelelő fajtákat

Első lépésként fontos, hogy olyan növényeket válassz, amelyek jól érzik magukat párás, nedves környezetben, és relatíve kevés természetes fény mellett is jól fejlődnek. Ilyenek például a páfrányok, a bambusz, vagy a kígyónövény. Ezek a növények nemcsak szép díszei lesznek a fürdőszobának, hanem javítják a levegő minőségét is.

2. Találj nekik jó helyet

A növények elhelyezésénél figyelj arra, hogy elegendő helyet biztosíts nekik a növekedéshez. Ha kis fürdőszobád van, válassz falra szerelhető tartókat vagy polcokat, hogy ne foglalják az értékes padlófelületet. A sarokpolcok és az ablakpárkányok is remek négyzetcentiméterek lehetnek a cserepek számára.

Zöldítésre fel! – Így frissítsd fel a fürdőszobád egyszerűen
Forrás: Getty

3. Kreatív megoldások

A növények elhelyezésénél engedd szabadjára a kreativitásodat. Egy szép függő kosár például remekül mutat a zuhanyzó mellett vagy a kád fölött. Az apróbb növényeket elhelyezheted dekoratív üvegedényekben, amelyeket a polcokra vagy a mosdó köré tehetsz. Egy nagyobb növényt pedig akár a padlóra is állíthatsz, ha van erre helyed, hogy központi eleme legyen a fürdőszobának.

Zöldítésre fel! – Így frissítsd fel a fürdőszobád egyszerűen
Forrás: Getty

4. Világítás & gondozás

Bár sok fürdőszobában nincs természetes fényforrás, ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a növényekről. Használhatsz növénylámpákat, amelyek pótolják a természetes fényt. Ezenkívül ne felejtsd el rendszeresen öntözni a cserepeseket, hogy mindig egészségesek és szépek maradjanak. A levelek permetezését viszont elhagyhatod, a fürdőszobában amúgy is van elég párás a levegő.

5. Növények & dekoráció

A növények remekül kombinálhatók más fürdőszobai dekorációs elemekkel. Válassz olyan kaspókat és tartókat, amelyek illeszkednek a fürdőszobád stílusához. Például egy minimalista, modern fürdőszobába választhatsz egyszerű, letisztult vonalvezetésű kaspókat, míg egy bohém stílusú térbe jól illenek a színes, mintás tartók. Az is jó ötlet, ha a növények színét és textúráját kombinálod más dekorációs elemekkel, például törölközőkkel, szőnyegekkel vagy a zuhanyfüggönnyel.

6. A növények hatása a közérzetre

Nemcsak esztétikai szempontból érdemes növényeket tartani a fürdőszobában, hanem azért is, mert pozitív hatással vannak a közérzetre. A növények jelenléte csökkenti a stresszt, javítja a levegő minőségét, miközben észrevétlenül is nyugodt, természetközeli hangulatot teremt. Képzeld csak el, milyen kellemes egy hosszú nap után egy zöldellő, frissítő fürdőszobában kikapcsolódni!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.