Forrás: Getty

Vigyázat! Ettől a 4 dologtól csúnya lesz a nappalid

#1 – Túl sok szín

Ha kényelemre és nyugalomra vágysz, akkor azt javasoljuk, hogy kerüld a túl sok szín használatát, és maradj inkább a monokróm trendnél. A világos és egyben meleg színektől rögtön barátságos, kényelmes és egyben elegáns lesz a nappalid. A profik épp ezért javasolják a bézs és krém árnyalatok alkalmazását.

Tipp: Ha mégis vágysz a színekre, akkor próbálkozz a zölddel, a kékkel vagy a rózsaszínnel, ugyanis ezek is hasonló hatással vannak ránk, mint a bézs és a krém.

#2 – Túl sok dekoráció

Ide még egy váza, oda még egy szobrocska – a nappalidban nincs már szabad hely? Ez szintén nagy hiba, ugyanis egy dekorokkal telepakolt helyiség is tud nyomasztó és kényelmetlen lenni. A kevesebb néha több elve sokkal jobb választás a nappaliban! Természetesen ne dobj ki minden felesleges dekorációt, inkább pakold el azokat egy dobozba, majd ha már unod a kint lévőket, egyszerűen lecseréled azokat.

#3 – Növények hiánya

Ha nincs szobanövény a nappaliban, akkor ne csodálkozz, hogy barátságtalan és csúnya a helyiség. A növényekre szükség van az egész lakásban, hiszen élettel töltik meg a teret. Természetesen ez csak az egészségesekre igaz, ezért az elszáradt növényektől érdemes minél előbb megszabadulnod. Néha egy friss virágcsokorral is díszítheted a nappalit. Attól nem csak a helyiségben lesz kellemesebb a hangulat, de a csokor láttán biztos, hogy Te is jó kedvre derülsz.

#4 – Kacat

A kacat mindenhol zavaró, de a nappali hangulatát kifejezetten el tudja rondítani. A nyitott polcokra gyakran kerülnek olyan dolgok és tárgyak, amik nem oda valók, ezáltal egyre nagyobb lesz a rendetlenség. Ha ennek ellenére nem szeretnél lemondani a nyitott polcokról, akkor szerezz be szép dobozokat, amikbe el tudod rejteni a kacatokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.