Forrás: Getty

Újabb 6 örökérvényű tipp a meseszép otthonért

1. Figyelj az otthonod szívére!

A lakberendezés nem csupán arról szól, hogy miként fest az otthonod, hanem arról is, hogy milyen érzés benne lenni. Minden lakásnak megvan a központi helyisége, ahol a legtöbb időt töltik a lakói; célszerű arra a legnagyobb figyelmet fordítani. Ez lehet a konyha-étkező, a hálószoba, a nappali vagy akár a terasz is. Fontos, hogy itt kényelmes ülőhely, asztal és a leggyakoribb ottani időtöltésre alkalmas bútor álljon rendelkezésre, lehetőleg minél több hívogatóan meleg árnyalatban.

2. A részletek hatalma

Gondoltad volna, hogy egy kis aranyszínű festék mennyit dobhat egy egyszerű fehér polcnak a szegélyén? Vagy az, ha egy semleges színek uralta helyiségbe kerül egy gondosan kiválasztott, hangsúlyos központi kiegészítő vagy bútordarab? Egy asztalláb vagy székkarfa is lehet olyan extravagáns, hogy feldobja az egész szobát!

3. Vagány ablakkeretek

A hangsúlyos színre festett ablakkeretek egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Ez akár fehér falakkal kombinálva is otthonossá és trendivé teszi a szobákat – különösen, ha sikerül ahhoz az árnyalathoz igazítani a bútorokat vagy a szőnyegeket. Az ablakkeret tulajdonképpen keretet ad a beáradó fénynek, így korántsem mindegy, milyen. Ne hagyd parlagon heverni a benne rejlő lehetőségeket!

Újabb 6 örökérvényű tipp a meseszép otthonért
Forrás: Getty

4. Falpanelek

Mindenféle színű és anyagú panelek várják, hogy egyszerűen feldobd velük az otthonodat. Minimális befektetéssel akár olyan hatást is elérhetsz, mintha nagyobb felújítás történt volna. Ha a bútorokat is ehhez igazítod – például a kanapé éppen az egyik panel keretei közé esik –, olyan tökéletes lesz az optikai összhatás, mintha csak egy magazin lapjain látnád.

5. Összeillő függönyök és díszpárnák

A függöny a berendezés szerves része, és ha összhangban áll bármelyik másik textíliával a lakásban, akkor otthonosan profi hatást érhetsz el. Egy gondosan kiválasztott függöny majdnem annyi életet lehel a helyiségbe, mint egy színes ablakkeret – csak éppen kedved szerint cserélgetheted, akár szezonális kiegészítőként.

6. Fali dekorációk

A falmatricák, a festmények, a fényképek és a poszterek mind kitűnő lehetőséget nyújtanak arra, hogy egyedivé és hangulatossá tedd az otthonodat. A lehetőségek tárháza végtelen, így nincs más dolgod, mint kiválasztani a neked tetszőket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.