Forrás: Getty

Téli lakásdekorációs ötletek – Így díszítsd otthonodat a hidegebb hónapokban

Minimalista téli lakásdekorációs ötletek

  • Szárított növények

A virágok mindig, minden évszakban sokat dobnak a lakáson. Ám a téli hangulatba nem nagyon passzolnak a frissen vágott virágok, és igencsak drága mulatság lenne minden héten új csokrot venni. Szerencsére a szárított virágok olyan mutatósak, mint frissen vágott társaik, minimalista környezetben pedig jól is mutatnak. Vehetünk szárított csokrokat lakberendezési boltokban is, de akár mi is elkészíthetjük pár egyszerű lépéssel.

  • Természetes anyagok

A minimalista stílus alapvető elemei a természetes anyagok, ezek télen még jobban mutatnak. A szárított fa, pamut, rattan és kötött kiegészítők téli hangulatot teremtenek a karácsonyi dekoráció nélkül is. Ne féljünk zöld növényeket is beépíteni a lakásdekorációba.

Bohém lakásdekorációs ötletek

  • Makramé

A téli lakásdekorációs ötletek bármelyik csoportjába beszúrhattuk volna a makramét, hiszen mindenhol jól mutat, ám talán a bohém stílust jelképezi igazán. Sőt, a makramé készítése szuper program lehet a szürke téli hétvégéken. Makraméból nem csak egyszerű díszeket lehet készíteni, hanem hasznos tárgyakat is – például függő kaspót vagy polcot.

  • Téli mintájú használati tárgyak

Sokszor a lakás igazi hangulatát az adja meg, hogy a meglévő tárgyakat cseréljük ki az adott évszak mintáira. Például cseréljük le a bögréket, tányérokat, takarókat és párnahuzatokat klasszikus téli mintájú darabokra.

Hagyományos téli dekorációs ötletek

  • DIY papír hópihék

A papír hópelyhek klasszikus téli díszek, ha a hagyományos megoldások felé húz a szívünk. Rengeteg videót találhatunk az Instagramon, a Youtube-on vagy a Pinteresten, ahol különleges és könnyen elsajátítható megoldásokat mutatnak be nekünk.

  • Kötött vagy horgolt DIY díszek

A horgolás és a kötés szintén jó kikapcsolódás a fagyos délutánokon, ráadásul a kötött tárgyaknak mindig téli hangulatuk van. Nézzünk szét helyi kézművesek kínálatában, vagy sajátítsunk el néhány technikát mi magunk, hogy így dekorálhassuk a lakást télen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.