Tárolási aranyszabályok – Ez a 6 tanács segít, hogy mindig rendezett legyen az otthonod

Tárolási aranyszabályok – Ez a 6 tanács segít, hogy mindig rendezett legyen az otthonod

A rend megőrzése minden otthonban nehéz, de nem lehetetlen feladat. A kulcs a megfelelő tárolási rendszer kialakításában és fenntartásában rejlik, ahol mindennek megvan a saját helye, és könnyen hozzáférhető számunkra. Ezek a tárolási aranyszabályok garantáltan rendezetten tartják az otthonod.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Tárolási aranyszabályok a rendezett otthonért:

1. Tároljunk vertikálisan

Az egyik legnagyobb hiba, amit a tárolás során elkövethetünk, hogy horizontálisan kezdünk „terjeszkedni”. Mi azonban óva intünk ettől, hiszen a vertikális tárolás jóval több helyet hagy a dekorációnak és minden másnak, ezáltal sokkal letisztultabb lesz a lakásunk.  

2. Ne rejtsünk el mindent

Ésszerű megoldásnak tűnhet, hogy mindent fedeles dobozok mélyére teszünk, hogy letisztult maradjon a lakás. A lakberendezők szerint azonban ez nem jó ötlet, hiszen ha nem látjuk, mik vannak a dobozokban, akkor nem használjuk őket, a kihasználatlan tárgyak pedig limlomokhoz vezetnek.

3. Kategorizáljunk

A rend lelke, hogy mindennek megvan az állandó helye. Ez pedig kategóriákkal fenntartható, hiszen a hétköznapokban könnyebb mindent a kijelölt helyére tenni, mintsem állandóan új tárolót keresni neki.

4. Maradjunk praktikusak

Néha muszáj a dekorációt vagy az esztétikumot alávetni a praktikumnak. Persze megpróbálhatjuk szépen kialakítani a tárolót, és sokszor sikerül is a kettőt együtt kivitelezni. Ám a hétköznapjainkat nem éri meg megnehezíteni értelmetlen, nehezen hozzáférhető vagy a használati helytől nagyon messze eső tárolókkal.

5. Szelektáljunk rendszeresen

Néha engedsz a csábításnak, és beszerzel egy-egy újabb darabot valamiből, amiből van már otthon egy? Csak óvatosan ezzel, hiszen ha ez gyakran előfordul az teljesen felboríthatja az eddig tökéletesen működő tárolási rendszert. Emiatt elkerülhetetlen, hogy rendszeresen átválogass minden tárolót – legyen az egy láda, egy fiók vagy egy doboz.

6. Hasonlót a hasonlóval

A „hasonlót a hasonlóval” tárolási aranyszabályt több területen is érvényesíthetjük. Az egyik szerint hasonló dolgokat tároljunk egy helyen – például egy fiókban legyen az összes evőeszköz, vagy ugyanabban a szekrényben legyen az összes társasjáték. A másik értelmezés alapján pedig hasonló tárolókat kell beszereznünk, hogy szép és átlátható legyen a végeredmény. Ráadásul ezek tökéletesen passzolnak egymás tetejére vagy egymás mellé, így könnyebb lesz a tárolókat is együtt tárolnod.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin