Tárolási aranyszabályok – Ez a 6 tanács segít, hogy mindig rendezett legyen az otthonod

Tárolási aranyszabályok – Ez a 6 tanács segít, hogy mindig rendezett legyen az otthonod

A rend megőrzése minden otthonban nehéz, de nem lehetetlen feladat. A kulcs a megfelelő tárolási rendszer kialakításában és fenntartásában rejlik, ahol mindennek megvan a saját helye, és könnyen hozzáférhető számunkra. Ezek a tárolási aranyszabályok garantáltan rendezetten tartják az otthonod.

Ötletládához ad!

Tárolási aranyszabályok a rendezett otthonért:

1. Tároljunk vertikálisan

Az egyik legnagyobb hiba, amit a tárolás során elkövethetünk, hogy horizontálisan kezdünk „terjeszkedni”. Mi azonban óva intünk ettől, hiszen a vertikális tárolás jóval több helyet hagy a dekorációnak és minden másnak, ezáltal sokkal letisztultabb lesz a lakásunk.  

2. Ne rejtsünk el mindent

Ésszerű megoldásnak tűnhet, hogy mindent fedeles dobozok mélyére teszünk, hogy letisztult maradjon a lakás. A lakberendezők szerint azonban ez nem jó ötlet, hiszen ha nem látjuk, mik vannak a dobozokban, akkor nem használjuk őket, a kihasználatlan tárgyak pedig limlomokhoz vezetnek.

3. Kategorizáljunk

A rend lelke, hogy mindennek megvan az állandó helye. Ez pedig kategóriákkal fenntartható, hiszen a hétköznapokban könnyebb mindent a kijelölt helyére tenni, mintsem állandóan új tárolót keresni neki.

4. Maradjunk praktikusak

Néha muszáj a dekorációt vagy az esztétikumot alávetni a praktikumnak. Persze megpróbálhatjuk szépen kialakítani a tárolót, és sokszor sikerül is a kettőt együtt kivitelezni. Ám a hétköznapjainkat nem éri meg megnehezíteni értelmetlen, nehezen hozzáférhető vagy a használati helytől nagyon messze eső tárolókkal.

5. Szelektáljunk rendszeresen

Néha engedsz a csábításnak, és beszerzel egy-egy újabb darabot valamiből, amiből van már otthon egy? Csak óvatosan ezzel, hiszen ha ez gyakran előfordul az teljesen felboríthatja az eddig tökéletesen működő tárolási rendszert. Emiatt elkerülhetetlen, hogy rendszeresen átválogass minden tárolót – legyen az egy láda, egy fiók vagy egy doboz.

6. Hasonlót a hasonlóval

A „hasonlót a hasonlóval” tárolási aranyszabályt több területen is érvényesíthetjük. Az egyik szerint hasonló dolgokat tároljunk egy helyen – például egy fiókban legyen az összes evőeszköz, vagy ugyanabban a szekrényben legyen az összes társasjáték. A másik értelmezés alapján pedig hasonló tárolókat kell beszereznünk, hogy szép és átlátható legyen a végeredmény. Ráadásul ezek tökéletesen passzolnak egymás tetejére vagy egymás mellé, így könnyebb lesz a tárolókat is együtt tárolnod.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin