Forrás: Getty

Tárolási aranyszabályok – Ez a 6 tanács segít, hogy mindig rendezett legyen az otthonod

Tárolási aranyszabályok a rendezett otthonért:

1. Tároljunk vertikálisan

Az egyik legnagyobb hiba, amit a tárolás során elkövethetünk, hogy horizontálisan kezdünk „terjeszkedni”. Mi azonban óva intünk ettől, hiszen a vertikális tárolás jóval több helyet hagy a dekorációnak és minden másnak, ezáltal sokkal letisztultabb lesz a lakásunk.  

2. Ne rejtsünk el mindent

Ésszerű megoldásnak tűnhet, hogy mindent fedeles dobozok mélyére teszünk, hogy letisztult maradjon a lakás. A lakberendezők szerint azonban ez nem jó ötlet, hiszen ha nem látjuk, mik vannak a dobozokban, akkor nem használjuk őket, a kihasználatlan tárgyak pedig limlomokhoz vezetnek.

3. Kategorizáljunk

A rend lelke, hogy mindennek megvan az állandó helye. Ez pedig kategóriákkal fenntartható, hiszen a hétköznapokban könnyebb mindent a kijelölt helyére tenni, mintsem állandóan új tárolót keresni neki.

4. Maradjunk praktikusak

Néha muszáj a dekorációt vagy az esztétikumot alávetni a praktikumnak. Persze megpróbálhatjuk szépen kialakítani a tárolót, és sokszor sikerül is a kettőt együtt kivitelezni. Ám a hétköznapjainkat nem éri meg megnehezíteni értelmetlen, nehezen hozzáférhető vagy a használati helytől nagyon messze eső tárolókkal.

5. Szelektáljunk rendszeresen

Néha engedsz a csábításnak, és beszerzel egy-egy újabb darabot valamiből, amiből van már otthon egy? Csak óvatosan ezzel, hiszen ha ez gyakran előfordul az teljesen felboríthatja az eddig tökéletesen működő tárolási rendszert. Emiatt elkerülhetetlen, hogy rendszeresen átválogass minden tárolót – legyen az egy láda, egy fiók vagy egy doboz.

6. Hasonlót a hasonlóval

A „hasonlót a hasonlóval” tárolási aranyszabályt több területen is érvényesíthetjük. Az egyik szerint hasonló dolgokat tároljunk egy helyen – például egy fiókban legyen az összes evőeszköz, vagy ugyanabban a szekrényben legyen az összes társasjáték. A másik értelmezés alapján pedig hasonló tárolókat kell beszereznünk, hogy szép és átlátható legyen a végeredmény. Ráadásul ezek tökéletesen passzolnak egymás tetejére vagy egymás mellé, így könnyebb lesz a tárolókat is együtt tárolnod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.