Forrás: Getty

Szürke a lakásban – Mutatjuk, a profik hogyan használják ezt a színt az összes helyiségben

Szürke a lakásban – minden helyiségre hozunk egy szuper példát.

Szürke a lakásban

 A bézs vagy fehér lakásokból már az összes létező lakberendezési megoldást láthattuk, ezért a profik szürkére váltottak a minimalista otthonok tervezésekor. Sokkal több variációja létezik, mint a többi semleges árnyalatnak, ezért a lakás összes helyiségét öltöztethetjük szürkébe. Kíváncsi vagy, hogyan lehetséges ez? Mutatjuk a legszebb megoldásokat.

1. Nappali

A szürke falakhoz a szürke bútorok és kiegészítők sem számítanak túlzásnak. Keverjük a textúrákat és az árnyalatokat, hogy változatos legyen a végeredmény. Kiegészítő színnek a fehér, a fekete, a menta vagy a púderrózsaszín illik leginkább, de kísérletezhetünk bármivel.

2. Konyha

Unod az egyszínű fehér konyhákat vagy a fa konyhabútorokat? Akkor a szürke konyhabútor a tökéletes megoldás számodra. Bármilyen stílusú konyhában jól mutat, legyen az modern, vintage, klasszikus, minimalista vagy skandináv.

3. Hálószoba

A hálószobába sokan azért nem mernek szürkét választani, mert túl hideg, nem otthonos. A szürkének azonban van egy olyan jó tulajdonsága, hogy lehet hozzákeverni barnát vagy zöldet, így kellemes, meleg tónusú, meghitt árnyalatot kapunk, ami ideális a hálószobába.

4. Fürdőszoba

Olyan színt keresel a fürdőszobába, ami letisztult, elegáns és tágassá teszi a teret? A szürke szín mindegyikre megoldás. Rengeteg lehetőség rejlik a szürke fürdőszobában, csak rajtunk múlik, hogy milyen tónusokat és árnyalatokat választunk.

5. Mosókonyha

A mosókonyhába egyszerű, semleges színeket érdemes választani, amit könnyű tisztán tartani. A szürke épp ezért tökéletes, hiszen letisztult, mégsem látszik meg rajta minden szennyeződés. A szürkéhez minden megy, ezért a háztartási gépek is jól fognak mutatni ilyen környezetben.

6. Előszoba

Az előszoba megadja a lakás alaphangulatát, hiszen ezt látjuk először, amikor belépünk a küszöbön. A szürke azért jó választás, mert nem olyan unalmas vagy steril, mint a hófehér, viszont kellően visszafogott ahhoz, hogy ne legyen túl sok első látásra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.