Forrás: Getty

Szép otthonok – Ezeket a csodaszép képeket látnod kell!

Az ízlésesség nem kerül semennyibe, erre pedig bizonyítékot is mutatunk: ezek a szép otthonok a tökéletes példái annak, hogyan lehet megfizethető módon esztétikus a lakás.

A szép otthonok közös vonásai

Klisé, de a szépség valóban szubjektív, különösen az otthonunk tekintetében, aminek dekorálása függ az életstílusunktól is. Azonban akad pár közös vonás, ami minden szép otthonban fellelhető, és amiket neked is érdemes megfogadnod élettered berendezésekor.

  • Rend és letisztultság: Sokan élnek abban a tévhitben, hogy szép, rendezett otthona csak annak lehet, aki egész nap takarít. Tény, hogy a makulátlan lakás mindig jól fog mutatni, ám ez nem reális elvárás a dolgos hétköznapokban. Általánosságban törekedjünk a letisztultságra és a rendre, azaz mindennek legyen tárolója, legyen meg a fix helye, és ne essünk túlzásokba a dekorációval sem.
  • Összhang: Az összhang nem a tökéletesen betartott színskálán vagy a bútorok stílusán múlik, a harmóniát sokkal inkább az adja meg, ha a személyiségünk minden helyiségben koherensen visszaköszön.
  • Időtálló dizájn: Az aktuális trendeknek megfelelő csecsebecsék helyett a szép otthonok minőségi, időtálló bútorokkal és megoldásokkal van felszerelve. Inkább gyűjts drágább, de örökzöld bútorokra, mint évente silány, trendi darabokra.

Szép otthonok az Instagramról:

  • Tökéletes színharmónia

Az oliva zöld és a mustársárga csak egyetlen példa a sok, csodálatosan mutató színpár közül. Az egyszerűbb otthonokat is exkluzív hatásúvá tudjuk tenni, ha merünk feltűnő színeket alkalmazni a falak, a bútorok vagy éppen a kiegészítők terén.

  • Fa kiegészítők

Sok otthonban még a régi, fa burkolatok vannak, amik a mai, hófehér trendeknél régimódinak tűnhetnek. Pedig egy kis felújítással csodaszép, új fényt adhatunk a fapadlónak, és modern, látványos lesz tőle a lakás.

https://www.instagram.com/p/Cj7SaxVMvyz/v
  • Elegáns, sötét árnyalatok

Miért ne vállalhatnánk be a sötét falakat? A viszonylag egyszerű dizájnokat is szuper mutatósra formálhatunk, ha bevállalunk pár merészebb árnyalatot a falakra. Ne félj kísérletezni, úgyis imádni fogod a végeredményt!

  • Egyedi, bohém dizájn

Ha a visszafogott árnyalatoknál maradunk, akkor a különböző stílusok keveredése is szuperül tud mutatni. Ilyenkor a hangulat és az otthonos atmoszféra legyen a fő szempont, valamint az otthon szépségét a látható harmónia fogja adni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.