Forrás: Getty

Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

Cikkünkbe összeszedtünk 5 meggyőző érvet, miért jó választás a sárga a lakberendezésben.

Sárga a lakberendezésben

1. A sárga a pozitivitás árnyalata

Minden szín hatással van a hangulatunkra. Ahogy a kék megnyugtatja az elmét, a piros a szenvedély színe, a sárga az optimizmust és a vidámságot növeli. Energetikusnak és vidámnak mutatja a szobát, világossága boldogságot és örömöt tükröz, ezért akár a nappaliba, akár a ház külsejére tökéletes választás.

2. A sárga szuperül mutat fával

A fából készült bútorok, vagy alapvetően minden olyan bútor, amely föld tónusú, a sárga falakkal mutatnak a legjobban. Ha sárgára fested a szobádat, és fából készült bútorokkal díszíted, különösen a barna sötétebb árnyalatával, olyan harmonikus lesz a szoba, mintha lakberendező tervezte volna. Még ha az asztalok és a szekrények nem is sötétbarnák, akkor is beszerezhetsz néhány fából készült képkeretet, ami tökéletesen jól mutat a sárga falakkal.

3. Retró hangulata van

A sárga, különösen a mustársárga, a retró lakberendezés lelke. Ha szeretsz nosztalgiázni, de nem szeretnél teljesen retró otthont, válassz modern, sárga bútorokat otthonodba.

Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni
Forrás: Getty

4. Személyiséget ad a szobának

Az unalmas, fekete-fehér szobák orvossága a sárga, minden mennyiségben.  Ez a szín elég élénk ahhoz, hogy kitűnjön a környezetéből, ezért ha szeretnéd feldobni a szobát valami ütőssel, a sárga lesz a befutó számodra.

Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni
Forrás: Getty

5. Otthonos hangulatot teremt

A lakberendezők kezdenek kiszeretni a fehér és semleges színű otthonokból, hiszen egyáltalán nem otthonosak. A sárga kellően meleg árnyalat ahhoz, hogy otthonos, meghitt atmoszférát teremtsen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.