Púder színű falfesték / Forrás: Getty

Púder színű falfesték – Lágy elegancia a te otthonodban is könnyedén

Miért olyan népszerű a púder színű falfesték?

A púder színű falfesték varázsa

A púder egy olyan árnyalat, amely lágy, finom, mégis rendkívül elegáns. Az utóbbi időben kezdett el újra divatossá válni a többi pasztell árnyalattal együtt. Ez a színű falfesték tökéletes választás lehet bármelyik szobába, ahol nyugalmat és melegséget szeretnél. A púder színű falak megteremtik azt az érzést, mintha a tér lebegne, és idilli atmoszférát teremtenének bárhol. Ha ismered a japán cseresznyefák áprilisi virágzását, akkor pontosan tudod, milyen hangulatot képes adni a púder kellemes árnyalata.

Púder színű falfesték – Lágy elegancia a te otthonodban is könnyedén
Púder színű falfesték / Forrás: Getty

Melyik szobába illik?

A púder színű falfesték ideális választás lehet a hálószobában, ahol a pihenés és a romantikus hangulat megteremtése a cél. Egy ilyen színű szobában az elalvás és az ébredés is sokkal könnyebb. De ne hagyj ki más helyiségeket sem. A nappaliban vagy a fürdőszobában is kiválóan mutat. Mivel a púder egy lágy és semleges szín, bátran kombinálhatod más tónusokkal és stílusokkal is.

Előnyök és hátrányok

A púder színű falfesték egyik legnagyobb előnye, hogy bármilyen térbe könnyedén illeszthető, így nem kell az egész szoba dekorációját lecserélned azért, mert át akarod festeni a falakat. Emellett megnyugtató hatása van, ami ideális választássá teszi a pihenésre szolgáló terekben. Hátránya lehet, hogy a púder színű falakon könnyen meglátszik a kosz. Ha azonban mosható festéket vásárolsz, azzal ezt könnyen meg tudod ezt oldani.

Púder színű falfesték – Lágy elegancia a te otthonodban is könnyedén
Púder színű falfesték / Forrás: Getty

Kiegészítők, amikkel jól mutat

A púder színű falakat kiegészítheted olyan bútorokkal és dekorációkkal, amelyek fokozzák a romantikus és elegáns hangulatot. Válassz például fehér vagy krémszínű bútorokat, amelyek finom kontrasztot képeznek a púder színű falakkal. Továbbá az arany vagy réz kiegészítők, díszpárnák, lámpák vagy tükrök tökéletesen kiemelik a púder eleganciáját.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.