Forrás: Getty

Pénztárcabarát hálószoba ötletek fiataloknak – Modern dekorációs megoldások saját lakásba vagy albérletbe

Hálószoba ötletek fiataloknak albérletbe

Az albérletek többségében nem engedélyezett a nagyobb lélegzetvételű módosítás, azaz bármilyen fúrás-faragás, festés vagy tapétázás. Ez igencsak megköti a kezünket dekoráció terén, ám egy kis kreativitással semmi sem lehetetlen. Az alábbi hálószoba ötletek fiataloknak segítenek bérlő-barát módon széppé varázsolni a hálóteret

  • Fényes plafon

Icipici a hálószobád, ezért nincs sok hely dekorálni? Dekoráld a plafont! Több méter hosszú fényfüzérek is párezer forintért kaphatók, melyekből kellő kreativitással szupermutatós végeredményt lehet kihozni. Ha a tulajdonos engedi, apró szögekkel tudjuk felerősíteni az ágy fölé oda-vissza a fényfüzért. Amennyiben egy szöget sem szabad beütni, öntapadós akasztókkal is megoldhatjuk a rögzítést.

  • Nagy méretű növény

Nem tudjuk úgy görgetni az Instán a lakberendezési posztokat, hogy ne futnánk bele nagy méretű cserepes növényekbe, amelyek a szoba fő díszét képezik. A hálószobába amúgy is ajánlott pár növényt beköltöztetni, hiszen tisztítják a levegőt, miközben nyugodt, kellemes atmoszférát árasztanak, ami pihentető alvást eredményez.

  • Bohém raklapágy

A raklap ágy trendjét nem kell sokat magyarázni, hiszen olcsó, mutatós megoldás. A bohém szobastílusba pedig tökéletesen passzol. Szerezzünk be gyertyákat, lámpásokat, növényeket és fényfüzéreket az igazi bohó hatásért.

  • Tárolós berendezési tárgyak

A pici, albérleti hálószobákban külön kihívást jelenthet a tárolás. Mivel egy albérletben nem szerelhetsz beépített szekrényt vagy polcokat, olyan bútordarabokat válassz, amelyekben beépített tárolási funkció van.

Hálószoba ötletek fiataloknak saját lakásba

  • Tapétafal

Az ágy mögötti részt mindig nehéz dekorálni, hiszen sokan nem szívesen tesznek polcot a fejük fölé. Ha te is közéjük tartozol, válassz dekoratív tapétát a falfelületre, és ehhez igazítsd az ágyneműszett színét. Válaszhatsz apró mintás tapétát is, de az az igazi, ha a tapéta egy nagy „festményt” vagy képet ábrázol.

  • Geometrikus minták

Ha van lehetőséged a falon végleges módosításokat végezni, akkor válassz geometriai mintákat a hálószoba dekorációjának az igazi modern hatás érdekében. Ehhez keress szintén ilyen mintázatú ágyneműt, esetleg különleges formájú tükröket és képkereteket.

  • LED fények

Az Instagramot lesve rengeteg LED csíkos megoldást láthatunk, különösen színes, fényváltós verziókat. Ha modern, mutatós hálószoba világítást keresel, szerezz be RGB LED fénysorokat, amelyeknek a színeit egy kapcsolóval lehet változtatni. Szinte bárhova teheted: tekerheted az ágykeretre, a tévé mögé, esetleg a függönykarnis alá, a lényeg, hogy rejtsd el. A cél, hogy minél kevésbé látszódjon maga a fénysor, csak a színei üssenek át.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.