Forrás: Getty

Őszi dekoráció asztalra: 5 szuper mutatós ötlet az idei trendeknek megfelelően

Az őszi dekorációk nagy része amúgy is a természetből merít ihletet, ám néhány dísz esetén tényleg elegendő önmagában a természet ereje.

Természetes őszi dekoráció asztalra

  • Vadvirág csokrok

Kora ősszel még jócskán nyílnak a vadvirágok, ezért nagyon egyszerűen készülhet belőlük őszi dekoráció asztalra. Csupán össze kell szedni egy csokornyit, és utána egy mutatós vázába tenni őket – de tilos elrendezni. Kicsit különlegesebbé teheted a vadvirágcsokrot, ha nem magas vázába teszed, hanem egy dekoratív tálra kiterítve.

  • Őszi gyümölcs tálak

Az őszi dekoráció egyértelműen a természet ünnepléséről szól, ezért mi sem autentikusabb és egyszerűbb, mint az őszi gyümölcsökkel egy tálat megtölteni. Ez lehet körte, alma vagy éppen szőlő is.

Tipp: Ne mosd meg a gyümölcsöket, mielőtt a tálba tennéd, csak mielőtt megeszed őket, máskülönben hamarabb megromlanak. Ezen felül ne nagyon keverd őket, hiszen sokkal tovább elállnak, ha egy tálban csak egyfajta gyümölcs van.

DIY őszi dekoráció asztalra

  • Minimalista őszi tökök

Ha szereted a minimalista, modern díszeket, akkor mutatjuk a legjobb megoldást számodra. Egy egyszerű, természetes, lenvásznat idéző asztali futó szuper alapja lesz a további díszeknek, így a minimalista, fehérre mázolt őszi dísztököknek is. Szerencsére nem kell végig kutatni az összes lakberendezési boltot, hogy megtaláld a tökéletes, fehér dísztököket. Bármilyen színű tökéletes hozz, amit aztán krétafestékkel fehérre tudsz festeni, majd 6-7 órát kell várnod, amíg megszárad.

  • Bohó őszi asztali dísz

A bohó őszi asztali dísz lényege az igazi szezonális kavalkád. Szükséged lesz hozzá falécre vagy fatálcára, előbbit alaposan tisztítsd meg, majd lakkozd be. Ha ez megvan, jöhet a mókás rész: kedved szerint pakold tele gyertyával, őszi terméssel vagy őszi virágcsokrokkal. A szárított virágok is passzolnak a kompozícióhoz, azokból is válogathatsz néhányat.

  • Tojásfa, ősziesen

Miért ne működhetne a tojásfa koncepciója ősszel is? Néhány száraz faágból készült csokorból nagyon szép őszi asztali dekoráció készülhet. A „fára” kerülhetnek préselt levelekből díszek, esetleg apró, őszt idéző figurák, őszi árnyalatokban tündöklő masnik stb… Tényleg csak a kreativitásod szabhat határt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.