Forrás: Getty

Mit jelent a „váratlan piros” trend a lakberendezésben?

A váratlan piros titka

Noha a legtöbb TikTok trend lényege, hogy egyszer csak eszébe jut valakinek, aztán sokan felkapják rá a fejüket, majd ugyanolyan gyorsan el is felejti mindenki, akad közöttük olyan is, amelyik hosszú távú népszerűségre számíthat, mert komoly tudományos háttere van.

Az eklektikus stílusáról ismert lakberendező és tartalomgyártó Taylor Simon fogalmazta meg, hogy ha bármilyen – látszólag oda nem illő – piros tárgyat helyezel el a szobában, akkor az máris javít az összhatáson. Mintha egy szándékosan odatett hangsúlyos színről lenne szó, csak éppen kevésbé következetesen.

A váratlan piros lehet egy méretes bútordarab (például egy kanapé), egy vörösre festett ablakkeret vagy egy égővörös konyhapult az egyébként semleges színeket felvonultató konyhában. Sőt, akár csak néhány egymás mellé rakott piros könyv is a polcon!

Mit jelent a „váratlan piros” trend a lakberendezésben?
Forrás: Getty

Mi minden lehet piros?

A váratlan piros trend másik jellegzetessége, hogy olyasmi is pompázhat ebben a színben, amitől nem várná senki. Egy viktoriánus festményt például nem sokaknak jut eszébe piros keretbe tenni, mint ahogy egy piros függöny, lámpa vagy villanykapcsoló sem mindennapi. Tehát tulajdonképpen bármi lehet piros, és pont ez a legizgalmasabb az egészben!

Így hat ránk a piros szín

A piros talán a leginkább figyelemfelkeltő szín, így nem meglepő, hogy „kis dózisban” is nagy hatást lehet vele elérni. Olyan erős érzelmek társulnak hozzá, mint a szerelem, a szeretet, a szenvedély vagy éppen a harag. Erőt, hatalmat és bátorságot sugároz, ugyanakkor veszélyre is figyelmeztet. Vibráló, ingergazdag árnyalat, amit érdemes ott elhelyezned, ahol ennek a tulajdonságának a legnagyobb a haszna, és szükséged van egy kis felélénkülésre.

Mit jelent a „váratlan piros” trend a lakberendezésben?
Forrás: Getty

Akkor most divat a piros?

A piros szín tulajdonképpen soha nem ment ki a divatból, sőt: a semleges árnyalatok egyik legjobb hangsúlyos kiegészítője mind a mai napig, így bármilyen enteriőrben lehet neki helyet találni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.