Forrás: Getty

Minimalista stílusú otthon berendezése – Ezzel az 5 tippel segítünk

Minimalista stílusú otthon

#1 Tipp – Tudatosabb vásárlás

Egyik nap egy gyertya, másnap egy új párnahuzat, harmadnap pedig egy kép. Manapság annyi boltban válogathatunk a különféle lakásdekorációk közül, hogy nagyon nehéz azoknak ellenállni. Ha azonban minimalista stílusban szeretnénk berendezni az otthonunkat, akkor vissza kell fognunk magunkat, hiszen ennél a stílusnál csak azokat a tárgyakat szabad megvenni, amire ténylegesen szükségünk van. Minimalizmus esetén tehát oda kell figyelnünk a tudatos vásárlásra, ugyanis a fenntarthatóságnak is központi szerepe van. Ez egyben azt is jelenti, hogy minőségi bútorokat és dekorációkat vásároljunk, melyek 10 év múlva is úgy fognak kinézni, mintha újak lennének.

#2 Tipp – Letisztult dizájn

A bútorok terén a minimalizmus egyet jelent a letisztult formákkal, egyenes vonalvezetéssel. A romantikus ihletésű, díszes darabok egyáltalán nem passzolnak a minimalizmushoz, ezért kerüljük az ilyen bútorokat, és inkább az egyszerűbb darabok mellett tegyük le a voksunkat.

#3 Tipp – Szanálás

Ha meg szeretnénk szabadulni a mentális és fizikai terhektől, akkor rendszeresen át kell néznünk a holminkat, és meg kell válnunk az olyan tárgyaktól, melyekre már nincs szükségünk. Sokkal szabadabbnak és jobban fogjuk érezni magunkat, ha megszabadulunk minden szükségtelen dologtól.

#4 Tipp – Világos színek

Egy további szuper trükk, ha egy minimalista stílusú otthon az álmunk, hogy világos, lágy színeket használunk. Aki nem szereti vagy unalmasnak véli a szürkét és a fehéret, az nyugodtan választhat egy nyugtató kéket vagy egy kellemes világos zöldet. A fekete pedig szuper kontrasztot képez az előbb említett árnyalatokkal.

#5 Tipp – Üres felületek

Egy telepakolt szoba nagyon nyomasztó hatással lehet ránk, ezért olyan fontos a minimalizmusnál, hogy hagyjunk üresen felületeket. Nem kell minden egyes négyzetcentimétert kidekorálni és telepakolni! Egy minimalista otthonban vannak szabad részek, melyek nem csak nyugtatólag hatnak ránk, de az adott szobát optikailag is tágítják.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.