Forrás: Getty

Milyen színek illenek a fehér konyhai gépekhez?

Kontraszt sötét és gazdag színekkel

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a fehér konyhai gépek vizuális kiemelésére a kontrasztos árnyalatok választása a falra, a burkolatnál vagy éppen a konyhabútoroknál. Tengerészkékkel, szénszürkével vagy mélyvörössel például igazán drámai hatást érhetsz el. A burgundi és a terrakotta rusztikus meleg árnyalatként garantáltan otthonos légkört teremt, míg a mélyzöld vagy a sötétkék üdítően kontrasztos lesz, modernebb életérzéssel.

Fontos a kiegyensúlyozottság

Ha valóban sötét színekre esik a választásod, érdemes figyelned az egyensúlyra, vagyis arra, hogy ne legyen túl sok az élénk árnyalatokból. Nem eshetsz túlzásba, ha például csak a konyhaszekrények pompáznak ilyen színben. Ne feledd, hogy a szaniterek, a pult és a kiegészítők is kulcsszerepet játszanak a harmónia megteremtésében. A fehér konyhai gépek kiemelése nem arról szól, hogy az egész helyiségben csak azok lehetnek fehérek! Szuperül mutat egy csillogó fehér pult a matt fekete alsó konyhaszekrényen.

Semleges színek a visszafogottság jegyében

Ha jobban szereted a natúr, semleges árnyalatokat magad körül, akkor a halványszürke, a halványrózsaszín, a bézs, a krém vagy a kezeletlen hatású faszínek is pompás választást jelentenek. Az összhatás nyugodt, kiegyensúlyozott és otthonos lesz. És most jön a csavar: attól még dönthetsz egy merészebb fal- vagy burkolatszín mellett!

Milyen színek illenek a fehér konyhai gépekhez?
Forrás: Getty

Lehet minden csupa fehér?

Miért ne lehetne? A fehér konyha soha nem megy ki a divatból, tehát ha tetszik, nyugodtan álmodj benne mindent fehérre! Persze, ilyenkor is jól jön valami hangsúlyos árnyalat, akár csak a konyhaszekrény fogantyúján, a csaptelepen vagy a világítótesteken. Ez lehet akár az ezüst vagy az arany. Egy fehér konyha maga a megtestesült elegancia, de gondold végig, mert takarítás szempontjából nem biztos, hogy könnyű dolgod lesz vele, tehát érdemes mérlegelni, hogy valóban megéri-e.

Milyen színek illenek a fehér konyhai gépekhez?
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.