Forrás: Getty

Milyen egy modern mediterrán ház belülről? Bámulatos képeken mutatjuk a kötelező elemeket

Egy modern mediterrán ház belülről nem csak melegséget, de kényelmet is sugároz. Ezt pedig jellegzetes elemek garantálják.

Modern mediterrán ház belülről

Milyen enteriőr megoldások voltak a régi mediterrán lakberendezésben?

A 2000-es évek környékén a mediterrán stílus leginkább a színek terén próbálta megidézni a jellegzetes görög vagy spanyol lakberendezési megoldásokat. Emiatt nem volt ritka, hogy személytelen és stílustalan lett a végeredmény, és egyáltalán nem valósult meg az igazi mediterrán stílus otthonossága. A végtelen narancssárga és citromsárga nem öregedett jól, és határozottan nem állják meg a helyüket a minimalizmus térhódítása után. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell felejtened a mediterrán enteriőrt, csupán ügyelned kell arra, hogyan lesz sikkes és időtálló a végeredmény.

Milyen egy modern mediterrán ház belülről?

  • Letisztult

Korábban nem volt a ritka a bútorok vagy éppen kiegészítők halmozása, manapság azonban a mediterrán enteriőr is letisztultságot kíván meg a mutatós végeredményhez. Minimális dekoráció mellett a klasszikus mediterrán árnyalatok is csak kiegészítőként vannak jelen, az alapszín mindig a fehér vagy annak valamilyen meleg tónusú árnyalata.

  • Természetes alapanyagokkal teli

A mediterrán házakban belülről „nyers” burkolatok vannak, például vakolat nélküli tégla vagy kő. A hideg burkolatokat tökéletesen ellensúlyozza a sok meleg tónusú fa bútor, így az atmoszféra mindenképp otthonos.

  • A színek és a minták a csempéken bukkannak fel

Klasszikus mediterrán lakberendezési elem a színes csempe, és az apró, szinte már szédítő minták sem maradhatnak el. Minél egyedibb és vadabb a minta, annál jobban megidézi az igazi mediterrán konyha esszenciáját, ezért bátran kísérletezhetsz a legőrültebb darabokkal is.

  • Növényekkel teli

A mediterrán szó hallatán a lakberendezés csak a második dolog, ami az embernek eszébe jut, hiszen a mediterrán konyha jóval erőteljesebb. Emiatt a növények tekintetében ne csak az egzotikus cserepesekről gondoskodj, hanem szerezz be fűszernövényeket is, melyek nem csak ízletessé teszik a vacsorát, de a dekorációhoz is rengeteget hozzátesznek.

  • Textíliák és anyagok terén mindig a természetes a befutó

A len, a vászon vagy a rattan klasszikus mediterrán anyagok, melyek tökéletesen megidézik a mediterrán hangulatot otthonodban, emellett elegánsak, időtállók és természetesek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.