Forrás: Getty

Maximalista hálószoba: 5 tipp a berendezéshez

1. Merész tapéta

Ha nem tudod, hol kezdd a maximalista háló berendezését, a legegyszerűbb, ha először álmaid legvadabb tapétáját választod ki. Tényleg olyan színű és mintájú lehet, amilyet csak szeretnél! Így tulajdonképpen a fal lesz a helyiség fókuszpontja, ami jelentősen megkönnyíti a dolgodat: megadja például a színpalettát, amihez az összes többi elemet igazíthatod. A legnépszerűbbek a feltűnő virágos, állatos vagy éppen absztrakt minták.

Maximalista hálószoba: 5 tipp a berendezéshez
Forrás: Getty

2. Extravagáns fejtámla

Mi lenne, ha az ágytámla végigérne az ágy mögötti falon, vagy esetleg méteres magasságokba törne? Esetleg a legrikítóbb minta pompázna rajta, amit valaha láttál, mégis tetszik, és titokban vágysz rá? Legyen szó méretről, színről vagy anyagról, a maximalizmus teljes mértékben támogat ebben: engedd szabadjára a fantáziádat!

Maximalista hálószoba: 5 tipp a berendezéshez
Forrás: Getty

3. Végtelen rétegek

Az anyagok, színek és minták rétegzése az egyik legjobb mód az otthonosság érzetének növelésére. Ha unod a minimalizmust, és valami sokkal színesebbre, vidámabbra, élettelibbre vágysz, akkor bátran alakítsd úgy az ágyat, hogy a párnák és a takarók különbözőek, mégis valahol összeillőek legyenek! A bársony, a selyem, a műszőrme és a vászon például fantasztikusan kiegészíthetik egymást, mint ahogyan a varázslatos minták is. Egy ilyen hívogatóan kényelmes ágyba mindig öröm lesz lehuppanni!

4. A természet ihlette

2024-ben minden eddiginél divatosabb a maximalizmus és a természetes színek, formák, minták találkozása. Ez a különleges trend lehetővé teszi, hogy a maximalizmus és a természetközeli letisztultság egyszerre jelenjen meg az enteriőrben. Miért ne lehetne napsárga ágyad a fák lombjainak árnyalataiban pompázó kiegészítőkkel? A hatalmas szobanövények is tükrözhetik ezt a stílust, úgymint az olaj- vagy fügefa.

Maximalista hálószoba: 5 tipp a berendezéshez
Forrás: Getty

5. Dekorálj műalkotásokkal!

Keress olyan figyelemfelkeltő műalkotásokat vagy dísztárgyakat, amik önmagukban is vonzzák a tekinteteket, ráadásul színeiket tekintve is illenek a helyiségbe! Mint ahogy azt a maximalizmus kapcsán megszokhattad, a nagy méret sem akadály: az egész falat betöltő festmények vagy poszterek sem ritkák. Sőt, akár egy szőnyeg is lehet olyan, akár egy fénykép vagy festmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.