Forrás: Getty

Lakó konténerházak – Ez a koncepció lenne a jövő?

Miért jók a lakó konténerházak?

A legfontosabb előny, ha a lakó konténerházakról van szó, az a költséghatékonyság. Az ilyen apró otthonok teljes kialakítása jelentősen olcsóbb, mint egy hagyományos ház felépítése, de még egy felújítás költségei alatt is lehetséges megúszni az egész konténerház megvásárlását és berendezését. Ráadásul akkor is jó választás a számodra, ha esetleg a telkeden csak nagyon korlátozott beépítési lehetőségek vannak.

Belső kialakítás

Mivel sokkal kisebb a hely, mint egy hagyományosértelemben vett ház esetében, a berendezésben nagyon tudatosnak kell lenned, haa legjobban szeretnéd kihasználni a rendelkezésre álló helyet. Az ilyen„házakban” a galérián elhelyezett ágy egy teljesen normális megoldás, hiszenalváshoz elég a kis belmagasság is, így nem foglal feleslegesen helyet afekvőrész. Gyakran találkozhatsz olyan „trükkökkel” is, hogy az emeletre vezetőlépcső fokai fiókként is funkcionálnak, ezzel fontos tárolóhelyeket biztosítvaa lakóknak. Összességében elmondható, hogy az ilyen házak berendezésében alegfontosabb az, hogy a függőleges hely minél jobban ki legyen használva, ugyanúgy,mint a kis lakások esetében.

Lakó konténerházak – Ez a koncepció lenne a jövő?
Forrás: Getty

Konténerház, mint befektetés

Ha van egy olyan telek a birtokodban, aminek jó a fekvése, akkor a konténerház egy igazán jó befektetés lehet, ami egy szempillantás alatt képes visszahozni az árát. Az ilyen természetközeli szállásokra nagyon nagy a kereslet manapság, így egy igényesen kialakított, jó helyen lévő konténer- ház akár olyan árban is kiadható éjszakánként, mint a felsőbb kategóriás hotelek szobái.

Mik a buktatók?

A konténerháznak is vannak gyenge pontjai, ilyen például a hőszigetelés kérdése. A nyári melegben könnyen lehet bent is kánikula, de a téli hidegben sem képesek jól megtartani a hőt, így sok bosszúságot, valamint viszonylag magas rezsit okozhatnak.

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.