Forrás: Getty

Lábas kád – A tökéletes vintage kiegészítő minden fürdőszobába

Mi az a lábas kád és miért jobb a többinél?

A lábas kád a szabadon álló kádak típusába tartozik, azaz nem a falhoz kell beszerelni, mint az aszimmetrikus vagy sarokkádakat. E tulajdonságának hála a fürdőben bárhová elhelyezhetjük, sőt, ha különleges megoldásra vágyunk, a hálószobába is betehetjük. Utóbbi megoldás rendkívül romantikus, fényűző hangulatot teremt.

A lábas kádak többségénél külön kell megvásárolni a lábakat a kádhoz, ezért mi válaszhatjuk ki, milyen stílusút szeretnénk. Választhatunk mintás, díszes, színes vagy szimpla hófehér lábakat is.

A dizájnon és a szabad elhelyezésen kívül nem rendelkezik túl sok előnnyel a hagyományos kádakkal szemben. Sőt, ha nem mindennapi helyre szeretnénk tenni, akkor a vízvezetékek kiépítésével bőven akad plusz munka és költség. További hátránya még, hogy lábas kádból nincsenek tágas darabok, legtöbbjük kisebb az átlagos kádaknál.

Lábas kád ötletek képekkel

  • Mintás, vintage láb

A vintage stílus szerelmese vagy? A lábas kádak felhozatalában rengeteg vintage darab található, ami tökéletes kiegészítője lehet mind a fürdőnek, mind a hálószobának. Ezeknek dekorációs értékük azonban jóval nagyobb, mint praktikusságuk. Utóbbi érvből kifolyólag csak akkor vegyünk ilyet, ha nem használnánk gyakran, és lenne időnk mindig tisztára sikálni a speciális törődést igénylő lábakat.

  • Retro szín, modern megoldás

A lakberendezők felismerték, hogy egy-egy retro szín vagy megoldás milyen tökéletesen tud illeszkedni egy modern környezetbe. A színes kádak pedig egyértelműen a retro kategóriába tartoznak. A rózsaszín, a babakék, a bordó vagy a barna mind olyan árnyalat, ami meglepően jól mutat egy lábas kádon.

  • Fekete lábas kád

A drámai hatást kedvelők is kedvükre válogathatnak a lábas kádak között. Például a fekete oldalfalas darabok gyönyörűen mutatnak hófehér fürdőszobában. Ezt akár mi magunk is elkészíthetjük egy fehér kádból, mivel már bármelyik barkácsboltban kaphatók speciális festékek.

  • Lábas kád függönnyel

Lábas kádat szeretnél, de gyakran zuhanyzol? Nem kell féltened a padlót a tócsáktól, ugyanis ezekre a kádakra is lehet függönyt szerelni. A hagyományos megoldások éppúgy megvalósíthatók, mint a különleges, kád feletti kör alakú gyűrűre felfűzött függönyök.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.