Lábas kád – A tökéletes vintage kiegészítő minden fürdőszobába

Lábas kád – A tökéletes vintage kiegészítő minden fürdőszobába

Régi kastélyokban és luxus hotelekben már régóta bevett megoldás a lábas kád használata. Ha mi is tökéletes vintage kiegészítőre vágyunk a fürdőben, a lábas kád jelentheti a megoldást.

Ötletládához ad!

Mi az a lábas kád és miért jobb a többinél?

A lábas kád a szabadon álló kádak típusába tartozik, azaz nem a falhoz kell beszerelni, mint az aszimmetrikus vagy sarokkádakat. E tulajdonságának hála a fürdőben bárhová elhelyezhetjük, sőt, ha különleges megoldásra vágyunk, a hálószobába is betehetjük. Utóbbi megoldás rendkívül romantikus, fényűző hangulatot teremt.

A lábas kádak többségénél külön kell megvásárolni a lábakat a kádhoz, ezért mi válaszhatjuk ki, milyen stílusút szeretnénk. Választhatunk mintás, díszes, színes vagy szimpla hófehér lábakat is.

A dizájnon és a szabad elhelyezésen kívül nem rendelkezik túl sok előnnyel a hagyományos kádakkal szemben. Sőt, ha nem mindennapi helyre szeretnénk tenni, akkor a vízvezetékek kiépítésével bőven akad plusz munka és költség. További hátránya még, hogy lábas kádból nincsenek tágas darabok, legtöbbjük kisebb az átlagos kádaknál.

Lábas kád ötletek képekkel

  • Mintás, vintage láb

A vintage stílus szerelmese vagy? A lábas kádak felhozatalában rengeteg vintage darab található, ami tökéletes kiegészítője lehet mind a fürdőnek, mind a hálószobának. Ezeknek dekorációs értékük azonban jóval nagyobb, mint praktikusságuk. Utóbbi érvből kifolyólag csak akkor vegyünk ilyet, ha nem használnánk gyakran, és lenne időnk mindig tisztára sikálni a speciális törődést igénylő lábakat.

  • Retro szín, modern megoldás

A lakberendezők felismerték, hogy egy-egy retro szín vagy megoldás milyen tökéletesen tud illeszkedni egy modern környezetbe. A színes kádak pedig egyértelműen a retro kategóriába tartoznak. A rózsaszín, a babakék, a bordó vagy a barna mind olyan árnyalat, ami meglepően jól mutat egy lábas kádon.

  • Fekete lábas kád

A drámai hatást kedvelők is kedvükre válogathatnak a lábas kádak között. Például a fekete oldalfalas darabok gyönyörűen mutatnak hófehér fürdőszobában. Ezt akár mi magunk is elkészíthetjük egy fehér kádból, mivel már bármelyik barkácsboltban kaphatók speciális festékek.

  • Lábas kád függönnyel

Lábas kádat szeretnél, de gyakran zuhanyzol? Nem kell féltened a padlót a tócsáktól, ugyanis ezekre a kádakra is lehet függönyt szerelni. A hagyományos megoldások éppúgy megvalósíthatók, mint a különleges, kád feletti kör alakú gyűrűre felfűzött függönyök.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin