Forrás: Getty

Kreatív függöny ötletek, melyek bármelyik helyiséget feldobják

Milyen kreatív függöny ötletek közül érdemes válogatni, ha feldobnád az ablakot. Erre hoztunk néhány példát.

Kreatív függöny ötletek

1. Színes csíkok és minták

Ha unod már az egyszínű függönyöket, miért ne próbálnád ki a színes csíkokat vagy mintákat? Ezek a textilek energiát és vidámságot vihetnek bármilyen helyiségbe. Választhatsz geometrikus mintákat, virágos dizájnt vagy akár bohém stílusú csíkokat is. A színek és minták variálásával könnyedén megváltoztathatod a szoba karakterét, amit érdemes kihasználni, pláne, ha a pénztárcád épp nem engedi a szoba komplett felújítását.

2. Natúr anyagok és textúrák

Az egyszerűség gyakran az elegancia kulcsa. Az olyan natúr anyagok, mint a len vagy a pamut, időálló és stílusos megjelenést kölcsönöznek a függönyöknek. Próbáld ki a natúr színeket, és kísérletezz a textúrákkal. Például fonott vagy makraméból készült függönyöket akár te magad is készíthetsz. Nagyon egyszerűen elsajátítható technikákkal is csodaszép mintákat lehet alkotni, ráadásul pénztárcabarát módon szépítheted velük a teret.

3. Hímzett vagy horgolt függönydíszek

Ha már gyakorlott vagy a hímzés, a horgolás vagy a kötés terén, akkor nem kérdés, hogy melyiket válaszd a kreatív függöny ötletek közül. Ragadj tűt, és keress ingyenesen letölthető sablonokat az interneten. Ha szerencséd van, akkor a sablonok mellé Youtube videót is találsz, ami lépésről lépésre megmutatja az elkészítés menetét. Ha a kézműveskedés nem a te világod, akkor vásárolhatsz kész mintákat, amelyeket csak fel kell erősítened a függönyre, hogy egyedi végeredményt kapj.

4. Csináld magad függöny – a szobával összhangban

Nem mindennapi, kreatív megoldás, ha te magad készíted el a függönyt és a díszpárnákat is az adott szobába. A minták és a színek összehangolását megspórolhatod, ha ugyanazt az anyagot használod a függöny és a huzat elkészítéséhez is. Így a harmonikus végeredmény garantált a szobában, és az unalmas összhatástól sem kell tartanod.

5. Mindennapiból különlegest szalaggal

Ha nem szeretnéd lecserélni a meglévő, egyhangú függönyeidet, mégis szeretnéd, hogy ötletesebben nézzen ki a szoba, akkor egyszerűen szerezz be színes szalagokat, amelyek segítségével különböző formákat „rajzolhatsz” a függönyre.https://www.instagram.com/p/CwpRz1oRnqK/

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.