Forrás: Getty

Konyha csempe ötletek – Így dobhatod fel a konyhád csupán csempével

Halszálka szerű elrendezés

Ha egy kicsit fel szeretnéd rázni a konyhád, de nem akarsz a színekkel sokat variálni, akkor ezt a stílust neked találták ki. A lényege, hogy a csempéket nem a megszokott módon, vízszintesen elcsúsztatva helyezed fel a falra, hanem a halszálka mintát követve – mint ahogy a régi parkettákat letették. Ezzel nem kell új színt bevinned a konyhába, mégis teljesen más hatást kapsz. A fuga színével is kísérletezhetsz, ha szereted a látványos megoldásokat – például válassz fehér helyett fekete színűt.

Konyha csempe ötletek kis lakásba: egy nagy csempe felhelyezése

A kis konyhákban sem kell lemondanod arról, hogy mutatós csempét használj. Mivel a kis méretű konyhák már amúgy is elég zsúfoltak, nem tesz jót nekik, ha bonyolultan csempézed a falakat. Ilyenkor jelenthet tökéletes megoldást a képen is látható megoldás: egy nagy csempe felhelyezése. Az illesztések hiánya nagyban javítja majd a helyiség térérzetét.

A csempék elfordítása

A konyha csempe ötletek leginkább a kreativitásról szólnak, nincs ez máshogy a képen látható elrendezés esetében sem. Pont, mint a halszálka csempézésnél, a cél itt is az, hogy a csempék felhelyezésében legyen valami csavar. A csempéket fordítsd el 90 fokban, valamint a felhelyezésnél ne legyen bennük eltolás. Ezzel a módszerrel még gyorsabban is lehet haladni, mint a rendes csempézésnél, ráadásul a végeredmény is teljesen egyedi lesz.

Legyen a csempe a konyha központi eleme!

A csempék általában csak kiegészítő szerepet töltenek be a konyha dekorációjában, de nem kell, hogy ez nálad is így legyen. Fordítsd meg a szerepeket: legyen a csempe a fő attrakció! Ezt úgy érheted el, hogy a falak, a padló és a bútorzat esetében ha viszonylag halvány, nem hivalkodó színeket használsz. Ezekhez merész színű csempét párosítva meglepően jó eredményeket lehet elérni, amivel biztosan nem találkozol majd minden második ismerősöd konyhájában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.