Kis erkély berendezése – Így láss hozzá az alapoktól a dekorációig

Kis erkély berendezése – Így láss hozzá az alapoktól a dekorációig

A kis erkély berendezése nem könnyű feladat, hiszen a kevés hely miatt kétszer is meg kell gondolnunk, hogy mit hova teszünk. Ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen küldetés volna, vagy hogy ne lehetne a kis erkély is praktikus és mutatós. Hoztunk néhány tuti tippet hozzá.

Ötletládához ad!

Kis erkély berendezése az alapoktól:

  1. Tervezés: Minden helyiség kialakításakor fontos, kis erkély berendezése esetén viszont elengedhetetlen, hogy meghatározzuk az erkély fő célját. Mivel kevés a hely, csak az erkély céljának megfelelő bútorokat szerezzük be. Ha csak reggelizni használjuk az erkélyt, kár túl sok tárolót vagy növénykaspót beszerezni ide. Ha csak teregetünk kint, akkor pedig teljesen mellőzhetjük a bútorokat.
  2. Bútorok: Az összecsukható bútorok a kicsi helyiségek megmenői. Mindenképp multifunkcionális, könnyen mozgatható és összecsukható székeket és asztalt szerezz be, hogy elférj az erkélyen. Mivel kicsi helyen takarítani is nehéz, könnyítsd meg a saját életedet, és válassz egyszerűen tisztítható elemeket.
  3. Burkolat: A profik szerint kis erkélyre kicsi burkolatot kell tenni. Mind csempéből, mind járólapból olyat válassz, ami a hagyományos lapoknál kisebbek, mert ez sokkal jobban mutat. Itt is fontos, hogy könnyen tisztítható darabokra szavazz, hiszen kevés lesz a hely csempét mosni.
  4. Árnyékolás: Csak olyan árnyékolót válassz, amit úgy össze lehet csukni, hogy szinte semennyi helyet ne foglaljon. Ernyő helyett okosabb beruházni redőnyre, rolóra vagy függönyre.

Kis erkély dekorálása

  1. Textíliák: Még mindig sokan ódzkodnak tőle, pedig nagyon is való szőnyeg az erkélyre. Loggiákba akár benti szőnyeget is kitehetünk, amit viharok előtt csak gyors összehajtunk. A maximális kényelem érdekében ne feledkezzünk meg a párnákról és plédekről sem, amit a kiülőre teszünk.
  2. Növények: Egyik erkély sem az igazi növények nélkül. Ha van beépített balkonládánk, akkor használjuk ki minél jobban, ültessük tele színes virágokkal. Ha pedig nincs balkonláda, akkor érdemes fali virágtartó polcot beszerezni. A polc inkább magas legyen, mint nagy mélységű, mert így jóval kevesebb helyet foglal. A polc helyett kipróbálhatunk alternatív megoldásokat – például fali papucstartóba is ültetünk virágokat, vagy lelógathatjuk őket a plafonról.
  • Faldekor: A kicsi helyiségek dekorálásának legfontosabb alapszabálya a vertikális dekoráció. Azaz falra szerelhető elemeket válasszunk nagyméretű vázák, puffok vagy szobrok helyett. A faldekorációt tekintve rengeteg megoldás van: lambéria, színes falfesték, makramé, „növényfal”, képek vagy falióra. Manapság nagyon trendi műfüvet tenni a falra dekorációként, erkélyre pedig pláne szuper ötlet, hiszen természetközeli hatást kelt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin