Forrás: Getty

Kék szín a lakberendezésben – Miért jó ötlet ezzel az árnyalattal dekorálni?

A kék a természet színeinek egyike, talán a legjellegzetesebb árnyalata. Az óceán, a tenger, az ég és számos más természeti elem tónusa. Rengeteg árnyalata létezik, ezért biztosan te is megtalálod a hozzád legjobban passzolót. Cikkünkben a kék szín hatásaival és használatával foglalkozunk.

Miért jó ötlet kékkel dekorálni?

A kék szín számos jó tulajdonsággal bír. Viszonylag semleges, mindenki által kedvelt árnyalat, ami nem csak gyönyörű alapot ad otthonod dekorálásához, de tudományosan bizonyított, hogy nyugtató hatása is van. Egyes kutatások szerint ugyanis a kék szín hatására normalizálódik a légzésünk és kevesebbet pislogunk. Éppen ezért tökéletes választás a nappaliba, a hálószobába vagy a gyerekszobába.

Dekorálás kékkel

A lakberendezők előszeretettel választják a kéket alapnak a lakásdekoráció összeállításakor. Már csak azért is, mert a fentebb felsorolt pozitív hatásokon felül számos más előnnyel is rendelkezik. Például a kék nagyon univerzális szín, mindenki kedveli, garantáltan sosem megy ki a divatból, ezért friss és időtálló módon lehet vele alkotni. Már egy kevés belőle is hatással van a szoba egészére, és azok számára is vállalható, akik nem kedvelik a túl színes összhatást. Például szuperül mutat bézzsel vagy fehérrel.

Kék dekorációs ötletek

  • Leheletnyi kék

A nyugalom és harmónia már egészen kis mennyiségű kék használatától is megjelenik. Pláne, ha fehér színnel kombináljuk. A kék feltűnő árnyalat, ezért bőven elég, ha csak kiegészítők – például pléd, díszpárna, festmény vagy váza – formájában jelenik meg otthonunkban.

  • Színkavalkád

A kék tökéletes alapot ad a többi színnek. A mustársárga és a barna kifejezetten jól mutat vele, de a ciklámen vagy a lila is megfér a skálán.

  • Modern kék

Mivel a kék időtálló árnyalat, modern dizájnt is alkothatunk vele. És attól sem kell tartanunk, hogy kimegy a divatból.

  • Klasszikus elegancia

A kék sötét árnyalatai, mint például a királykék, örökké az eleganciát, a kifinomult ízlést jelképezik. Egészen fennkölt, királyi palotát idéző hatást lehet vele elérni még egyszerű bútorok mellett is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.